Tovább tart az üzengetés a főpolgármester-jelöltek között

 

Nyílt levelet írt Puzsér Róbert Karácsony Gergelynek. A független főpolgármester-jelölt azzal vádolja baloldali ellenfelét, hogy „mindent és mindenkit elárult már, azért hogy a velejéig rohadt szocialista párt plakátarca legyen”. Karácsony Gergely pártja szerint Puzsér Róbert körül elfogyott a levegő, így nem is lényeg, hogy „mit gondol és mit ír”. Közben kiderült, hogy néhány héten belül jöhet az újabb ellenzéki előválasztás Budapesten, a 9. kerületben, de nem biztos, hogy az lesz az utolsó előválasztás – közölte az M1 Híradója.

„Nos, Gergő, a kapcsolatunk akkor tört meg, amikor 2010-ben a lakásomon a pofámba hazudtad, hogy nem leszel parlamenti képviselő” – így fakadt ki nyílt levelében Puzsér Róbert Karácsony Gergelyre.

Puzsér szerint ellenfele tönkreteszi a demokratikus versenyt

A publicista szerint a baloldali főpolgármester-jelölt mindent és mindenkit elárult, hogy – mint fogalmaz – a velejéig rohadt szocialista párt plakátarca legyen. Puzsér Róbert úgy véli: ellenfele tönkreteszi a demokratikus versenyt a főpolgármester-választáson.

Azt írta: „gátlástalanul megígéred mindenkinek a háromszoros mindent, tavaly hat államcsődöt hazudoztál össze, idén már kilenc Budapest-csődnél tartasz, és csak októberben lesz a választás”.

Az ősszel függetlenként induló Puzsér Róbert, miután visszalépésre szólította fel Karácsony Gergelyt, azt írta: „ha elindulsz, nem lesz más választásom, mint megmutatni a budapestieknek, hogy ki is vagy te a fémkeretes szemüveged meg a bugyiszaggató mosolyod mögött”.

A Párbeszéd szerint Puzsér Róbert körül elfogyott a levegő

A Párbeszéd szóvivője szerint Puzsér Róbert körül elfogyott a levegő a választási küzdelemben, éppen ezért már nem mérvadó. Barabás Richárd ugyanakkor az előválasztás után bejelentett ellenzéki összefogásról bizakodóan beszélt.

Az MSZP budapesti elnöke szerint azonban vannak nézetkülönbségek, Ferencvárosban sem tudtak megegyezni arról, hogy kit támogassanak ősszel polgármesterjelöltként.

Ugyanakkor azokban a kerületekben sem tartották magukat mindenhol a felosztáshoz az ellenzéki pártok, ahol már sikerült megállapodniuk. Ugyanis a Jobbik két kerületben ráindítja saját jelöltjét a közös ellenzéki polgármesterjelöltekre. A Momentum egyből be is állt a Jobbik mögé, az LMP pedig még meggondolja.

A Nézőpont Intézet felmérése szerint a főpolgármesteri székért vívott harcban is várhatóan megoszlanak majd az ellenzéki szavazatok. Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet vezető kutatója szerint Tarlós István főpolgármester is tud majd az ellenzéki oldalról szavazatokat gyűjteni – hangzott el az M1-en.