Új politikai kultúrát akar meghonosítani Szeged független polgármester-jelöltje

 

Új hidat, olcsóbb parkolást, a nyugdíjasok számára vészhívórendszer és gyógyszer-házhozszállítási program elindítását tervezi Szeged független polgármesterjelöltje. Nemesi Pál célja, hogy Szeged legyen a legerősebb vidéki város és erre lát is esélyt – hangzott el az M1 Híradójában.

Két híd szeli át a Tiszát Szegednél: a Belvárosi és a Bertalan híd. Mindkettő hatalmas forgalmat bonyolít, így szinte mindennaposak a torlódások és a dugók. A helyiek most azért aggódnak, mert a jövő héten felújítási munkák kezdődnek a Belvárosi hídon. Így a következő 6 hétben jelentős forgalomkorlátozásra kell számítani, ami tovább lassítja majd a város közlekedését.

Az elmúlt években többször felmerült már Szegeden egy új híd építése. De eddig nem valósult meg a beruházás.

Csaknem 2 évtizede nem volt komolyabb fejlesztés a városban – erről Szeged független polgármesterjelöltje beszélt. Nemesi Pál vállalkozóként él a Tisza-parti településen. Azt mondta:

a harmadik híd megépítése egy olyan beruházás, ami nem tűr halasztást.

De elengedhetetlennek tartja a parkolási rendszer átalakítást és a díjak csökkentését is. Továbbá új parkolóházakat is építene, a nyugdíjasoknak pedig megszervezné a gyógyszer-házhozszállítást.

A jelölt úgy látja:

Szeged folyamatos lemaradásban van versenytársaihoz képest.

Szerinte részben azért, mert a jelenlegi városvezetés nem találta meg az utat a kormányhoz köthető programokhoz. Úgy fogalmazott: Szeged legyen a legerősebb vidéki város. Nemesi Pál hozzátette: teljesen új politikai kultúrát kíván meghonosítani Szegeden, amihez párthovatartozástól függetlenül keresi a partnereket.