Nem lesz jelöltje a Jobbiknak az őszi főpolgármester-választáson

 

Nem lesz jelöltje a Jobbiknak az őszi főpolgármester-választáson – ez derül ki a párt közleményéből. Azt írták, hogy hiába nyerte meg az előválasztást, Karácsony Gergely nem a Jobbik főpolgármester-jelöltje, és más jelöltet sem támogatnak – hangzott el az M1-en.

A Jobbik elfogadja az előválasztás eredményét és más jelöltet nem támogat. Ez viszont nem jelenti azt, hogy Karácsony Gergely a Jobbik főpolgármester-jelöltje.

Karácsony Gergely a baloldal jelöltje, ezért a Jobbik nem is vesz részt az őt népszerűsítő kampányban. Az előválasztás szervezésében viszont segítettek, mert fontos, hogy mindenhol egyetlen ellenzéki jelölt álljon szemben a kormánypártok jelöltjével – ezek állnak a Jobbik szombati közleményében.


A Jobbik és Karácsony Gergely viszonya a közlemény alapján még némelyik párttag számára is értelmezhetetlen. A Jobbik országgyűlési képviselője, Varga-Damm Andrea azt mondta: ő odáig jutott, hogy már nem is akar foglalkozni pártpolitikai kérdésekkel.

Azt is mondta: véleménye ugyan van, de a Jobbik vezetését még országgyűlési képviselőként sem tudja.

Én tudom, hogy mit tennék és mit kellene tennünk, de nem vagyok vezető pozícióban ezáltal semmilyen módon nem tudom befolyásolni a vezetést, így fogalmam nincs, hogy a vezetőink mit szeretnének Karácsony Gergely kérdésében. Én tudnám, hogy mit tegyek – mondta Varga-Damm Andrea.

A Jobbik korábban Puzsér Róbert főpolgármester-jelöltségét támogatta, ő azonban az EP választások után felbontotta ezt a megállapodást a párttal.

Úgy tudni, a Jobbik most a baloldali pártokkal: az MSZP-vel , a DK-val valamint a Momentummal egyeztet. A jobbikos Varga-Damm Andreát azonban hiába kérdezték a kerületi koordinációról, a politikus erre sem tudott válaszolni, saját bevallása szerint az ilyen döntésekről általában már csak a sajtóból értesül.