Szanyi Tibor: Az MSZP elnöksége rabszolgának és hülyének nézi a tagságot

 

Nincs még vége a Szanyi-ügynek – így látja maga a főszereplő Szanyi Tibor. Az MSZP elnöksége pénteken függesztette fel a politikus párttagságát, méghozzá Szanyi Tibor távollétében. Ezek után azt mondta egy esti interjúban Szanyi Tibor, hogy „kiszorítósdit játszanak vele”, de akik ezt csinálják, „magukkal fognak kitolni”. És megint odaszúrt az MSZP vezetésének: azt mondta – idézzük –, hülyének nézik a tagságot, miközben maguknak osztogatják a milliós fizetéseket – közölte az M1 Híradója.

Direkt a távollétében függesztették fel – erről beszélt Szanyi Tibor Brüsszelből az ATV-nek, miután pénteken az MSZP elnöksége bejelentette a döntést és azt, hogy fegyelmi eljárást is indítanak ellene. Indoklásuk szerint a leköszönő EP-képviselő „nyilatkozataival és cselekedeteivel hátrányosan befolyásolta a párt megítélését”.

Szanyi Tibor az EP-választás történelmi kudarca után ment neki pártjának, azután, hogy csak egy mandátumot szereztek, és azt sem neki, hanem Ujhelyi Istvánnak adták.

A politikus nyílt leveleiben egyebek mellett

degenerálódó belterjes klubnak, élőhalottnak, korrupt bandának nevezte a szocialista pártot.

Felfüggesztése után most arról beszélt: nem tudja ki nyújtotta be az indítványt és, hogy mi volt a döntés oka. Szerinte ugyanis épp az elnökség veszélyeztette a választások sikerét.

Szanyi Tibor a párttagságáról kijelentette: az ügynek még messze nincs vége, szerinte kiszorítósdit játszanak vele, de – ahogy fogalmazott – magukkal tolnak ki, akik ezt csinálják. Őt pedig csakis a tagság érdekli, akiket a vezetőség szerinte rabszolgának néz.

Sajnálja, hogy így alakult, de ez egy évek óta húzódó probléma – ezt már az MSZP választmányi elnöke, Kunhalmi Ágnes reagálta a történtekre. Kunhalmi Ágnes elmondta:

azt kérték Szanyi Tibortól, hogy ezekben a hetekben ne szerepeljen,

ő azonban ennek nem tett eleget és mind az EP, mind az előválasztási kampányt hátrányosan befolyásolta megnyilvánulásaival.

Kunhalmi Ágnes kitért arra is, hogy bár Szanyi Tibor a tagságra hivatkozik, szerinte épp tőlük, számos alapszervezettől jött a nyomás, hogy függesszék fel a politikust.