Egymást kritizálják az előválasztás főpolgármester-jelöltjei

 

Arra készülök, hogy rendet tegyek az ellenzéki oldalon – ezt az ambiciózus kijelentést tette Karácsony Gergely arra az esetre, ha ő lenne az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje. Az MSZP-Párbeszéd jelöltje mindössze fél nappal a jelölt-vita után beszélt erről, ahol egyébként nagy volt az egyetértés az indulók között. Nincs ez azonban így, amikor már külön-külön nyilatkoznak a jelöltek, folyamatos az üzengetés. Tarlós István főpolgármester szerint az ellenzéki politikusok pénzügyileg és jogilag is teljesíthetetlen ígéretekkel állnak elő – közölte az M1.

Az ATV stúdiójában mutatkoztak be a főpolgármester-jelöltek a vasárnapi előválasztási vitában. Bár az MSZP-Párbeszéd által támogatott Karácsony Gergely, a DK által felkért Kálmán Olga és a momentumos Kerpel-Fronius Gábor már harmadjára csaptak össze, a konkrétumokat és a megvalósítást ezúttal sem fejtették ki a programjukat illetően. Ahogy érdemi vita sem volt, hiszen a jelöltek ismét egyetértettek a legtöbb dologban.

Egymás háta mögött azonban másként nyilatkoznak, Kálmán Olga egy lapinterjúban ismét azt mondta, hogy szerinte Karácsony Gergely rossz üzenetet küld a választóknak. Úgy fogalmazott: nem tudja hova tenni, hogy épp Karácsony Gergely beszél arról, hogy a tábora majd nem biztos, hogy teljes szívvel beáll az előválasztás nyertese mögé, ha az nem ő lesz.

Kálmán Olga hétfőn is megerősítette a véleményét, ugyanakkor hozzátette, hogy most már a szavazásra szeretne koncentrálni. Karácsony Gergely ugyanakkor érdekes kijelentést tett hétfőn: arra utalt, mintha közös főpolgármesterként egyúttal felhatalmazást kapna, hogy, ahogy ő fogalmazott: rendet tegyen az ellenzéki oldalon.

A Momentum jelöltjének közben hiányérzete van az előválasztási vitákkal kapcsolatban. Kerpel-Fronius Gábor azt nehezményezi, hogy a komoly politikai különbségekről egyetlen szó sem esett a beszélgetéseken.

Az ősszel szintén induló Puzsér Róbert sem kíméli a jelölteket. Karácsony Gergelynek ismét azt üzente, hogy lépjen vissza. Közösségi oldalán úgy fogalmazott: „lépjen vissza a bűzölgő korrupciós ügyeivel, a szocialista tartótisztjeivel, a nem létező pártjával, a maffiózó haverjaival, a hazugságaival, az árulásaival, meg a szennyes politikai karrierjével.”

„Puzsér Róbertnek kiváló lehetősége lett volna, hogy elinduljon az előválasztáson, ezt nem tette meg, a pálya széléről bekiabálni pedig nem azonos a pályán való játékkal” – Karácsony Gergely csak ennyit reagált.

Tarlós István főpolgármester szerint az ellenzéki jelöltek képtelen ígéretekkel álltak elő, ráadásul azok pénzügyileg és jogilag is teljesíthetetlenek.

Tarlós István az M1-en úgy fogalmazott: Karácsony Gergely felvetései rettentően zavarosak és ezer sebből véreznek, Kálmán Olga pedig csak a vasárnapi előválasztási vitában 2000 milliárd forintnyi nem létező pénzt költött el.