Állatvédelmi Charta létrehozását sürgeti Karácsony Gergely

 

Egy Állatvédelmi Charta létrehozását sürgeti Karácsony Gergely. Az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje azt mondta: az új fővárosi vezetésnek mindent meg tenni annak érdekében, hogy az állatokat védje és a gazdákat is segítse a felelős állattartásban. A Fidelitas eközben arra hívta fel a figyelmet, hogy a zuglói Pillangó parkban olyan fákat vágtak ki, amelyeken madarak fészkeltek. Karácsony Gergely büszke a beruházásra, a helyiek egy része azonban panaszkodik miatta – fogalmazott az M1 Híradója.

A Híradó felvételei szerint egy kutya is közreműködött az MSZP és a Párbeszéd sajtótájékoztatóján.


Állatvédelmi chartát hirdetett a két párt főpolgármester-jelöltje, Karácsony Gergely, aki arról beszélt: az új fővárosi vezetésnek mindent meg tenni annak érdekében, hogy az állatokat védje és a gazdákat is segítse a felelős állattartásban. Karácsony Gergely szerint a szabályozás egyik legfontosabb pontja lehet a menhelyek megreformálása.

Így néz ki a zuglói állatvédelmi stratégia a gyakorlatban. Miközben Karácsony fűt-fát ígér a fővárosnak,

fészkestől vágatott ki fákat a Pillangó parkban a költési időszakban

– ezt már a budapesti Fidelitas elnöke tette közzé a szervezet közösségi oldalán.

A Fidelitas szombaton is kérdőre vonta a zuglói polgármestert a Pillangó park miatt. Szerintük ugyanis több tucat fát vágtak ki, és a beruházás több eleme is abszurd. Karácsony Gergely azonban arról beszélt, hogy

csak a beteg fákat vágták ki.

Szerinte ez egy jól sikerült beruházás, amibe minden lakossági igényt beépítettek

A park környékén élők egy része ugyanakkor folyamatosan panaszkodik a felújítás miatt. Azt mondták hiába gyűjtöttek 1200 aláírást, hogy érvényesítsék az igényeiket, a Karácsony Gergely vezette önkormányzat figyelmen kívül hagyta azokat.

A kerület fideszes alpolgármestere két nappal ezelőtt szólalt fel a beruházás visszásságai miatt. Rozgonyi Zoltán arról beszélt, hogy Karácsony Gergely közösségi tervezést ígért, de aztán semmibe vette az emberek véleményét. A politikus szerint a park háromszoros túlárazással újul meg.