Fidesz: Karácsony Gergely ne sumákoljon a parkolási szerződések ügyében

 

A Fidesz budapesti szóvivője felszólította Karácsony Gergely (Párbeszéd) zuglói polgármestert, ne „sumákoljon” a kerületi parkolási botrányban, fedje fel a parkolási szerződést előkészítő jegyző eltávolításának körülményeit.

Zsigmond Barna Pál keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a zuglói parkolási botrány ahelyett, hogy megoldódna, „egyre zavarosabbá válik”, a XIV. kerületieknek napi egymillió forint veszteséget okoznak „a botrányos szerződések”. Karácsony Gergely polgármester pedig alkalmatlan arra, hogy rendet tegyen – jelentette ki.

Hozzátette: valószínűleg Karácsony Gergely is tudhatta, hogy „baj lesz”, a szerződésekből, erre utal az, hogy nem sokkal a szerződéskötés után kirúgta a jegyzőt. Arra kíváncsiak, pontosan miért rúgta ki a jegyzőt, ennek van-e köze a botrányos szerződésekhez, kapott-e lelépési pénzt, és ha igen, mennyit a jegyző és aláírattak-e vele titoktartási szerződést – sorolta a Fidesz budapesti szóvivője.

Karácsony Gergely „ne sumákoljon, fedje fel a jegyző eltávolításának körülményeit”, és tegye ingyenessé a parkolást, „amíg egy új polgármester nem tesz rendet”” – fogalmazott a kormánypárti politikus.

Karácsony Gergely tagadta a vádakat

Zuglóban a parkolással kapcsolatos minden adat és szerződés nyilvános – közölte Karácsony Gergely (Párbeszéd) zuglói polgármester kedden az MTI-vel.

Karácsony Gergely közölte, aki „sumákol” parkolásügyben, az Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester, ugyanis „az előbbi nem hagyta az egységes fővárosi parkolási rendszer bevezetését, az utóbbi pedig eleget tett ennek az elvárásnak”.

„Zsigmond Barna Pál a sajtótájékoztatók tartásának gyakorlása helyett kopogtasson be kérdéseivel először hozzájuk, azaz főnökeihez” – tette hozzá az ellenzéki politikus.