Agyhalottnak nevezte korábban Magyarországot a Momentum főpolgármester-jelöltje

 

A Demokratikus Koalícióhoz hasonlóan a Momentum is az EP-választás után jelentette be, hogy a korábbi tervekkel ellentétben mégis lesz saját jelöltjük. Egy 13. kerületi vállalkozó, akiről a bemutatása után kiderült, hogy egy internetes bejegyzése szerint „agyhalottnak” tartja Magyarországot – közölte az M1 Híradója.

„Mennyi gusztustalan rasszista ismerősöm van” – így fogalmazott közösségi oldalán a Momentum főpolgármester-jelöltje tavaly nyáron a Horvátország–Franciaország vb-döntő után. Kerpel-Fronius Gábor bejegyzésében arra utalt, hogy sok hozzászóló szerint a horvát válogatott volt a torna igazi győztese, amiért csak egy kontinenstől kapott ki. Kerpel-Fronius Gábor ismerőseit szidva ezután

agyhalottnak nevezte az országot,

majd hozzátette, hogy a „rasszista” posztokat nézve még jobban örül annak, hogy ő Franciaországnak drukkolt.

Főpolgármester-jelölti bemutatkozásában Kerpel-Fronius Gábor külön kitért arra, hogy sokféle politikai nézetű emberrel él egy családban. A Momentum EP-képviselője egy végtelenül művelt családapaként mutatta be a XIII. kerületi politikust.

Puzsér Róbert helyett tehát Kerpel-Fronius Gábor lesz Karácsony Gergely ellenfele az előválasztáson. A Momentum elnöke, Fekete-Győr András többször is elmondta: szerinte az EP-választás azt üzente, új arcok kellenek a politikába.

Kerpel-Fronius

a NOlimpia kampánya után csatlakozott a Momentumhoz,

azonban már a 90-es évek óta politizál. Akkor az SZDSZ kampányát segítette.

Hozzá hasonlóan a párt EP-képviselője, Cseh Katalin sem a Momentumban kezdte politikai karrierjét. A Bajnai Gordon-féle mozgalmakban is felbukkant, és Juhász Péternek, az Együtt korábbi elnökének a polgármesteri kampányát is segítette.

A DK-nál is megfordult. Az M1-en bemutatott videó a párt 2014-es EP-eredményváró rendezvényén készült. A felvételen látható Cseh Katalin is, aki a tagsággal együtt önfeledten táncolt Gyurcsány Ferencékkel – hangzott el az M1 Híradójában.

Néhány napja pedig egy olyan korábbi rádiófelvétel került ki az internetre, amelyen Cseh Katalin azon nevetgél, hogy a műsorvezető botmixerezéshez hasonlítja az abortuszt.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely akkor méltatlannak és ízléstelennek nevezte az egyébként szülész-nőgyógyász végzettségű momentumos politikus megnyilvánulását.

A kijelentés többeket felháborított. A CitizenGO életvédő weboldal online aláírásgyűjtést indított. Cseh Katalin lemondását követelik. A petíciót már több mint 13 ezren aláírták.