Karácsony szerint felül kell vizsgálni a hajózási szabályzatot

 

Karácsony Gergely (Párbeszéd) főpolgármester-jelölt, Zugló polgármestere a Budapest térségi hajózási szabályok felülvizsgálatát sürgeti, mondván, az elmúlt években „robbanásszerűen” nőtt a hajóforgalom a fővárosi szakaszon, a szabályozás azonban változatlan maradt. A Fidesz szerint ízléstelen, hogy Karácsony politikai haszonszerzésre próbálja felhasználni a hajószerencsétlenséget.

Az ellenzéki politikus pénteki budapesti sajtótájékoztatóján felszólította Tarlós István főpolgármestert, indítson azonnali vizsgálatot a BKK-hajók, illetve alvállalkozásban működtetett hajóik műszaki állapotára vonatkozóan.

Karácsony Gergely kiemelte, olyan szabályozásra lenne szükség, amely megtiltja a szállodahajóknak, hogy a folyó budapesti szakaszán sétahajóként is haladhassanak.

Fidesz: Ízléstelen, hogy Karácsony politikai haszonszerzésre próbálja felhasználni a dunai hajószerencsétlenséget 

Ízléstelen, hogy Karácsony aktuálpolitikai haszonszerzésre próbálja felhasználni a dunai hajószerencsétlenséget – reagált a Fidesz-frakció szombaton Karácsony Gergely (Párbeszéd) főpolgármester-jelölt, zuglói polgármester nyilatkozatára.

Az ellenzéki politikus pénteki sajtótájékoztatóján sürgette a Budapest térségi hajózási szabályok felülvizsgálatát, mondván, hogy az elmúlt években „robbanásszerűen” nőtt a hajóforgalom a fővárosi szakaszon, a szabályozás azonban változatlan maradt. Továbbá felszólította Tarlós István főpolgármestert, indítson azonnali vizsgálatot a BKK-hajók, illetve alvállalkozásban működtetett hajóik műszaki állapotára vonatkozóan.

A Fidesz-frakció reagálásában az áll, hogy Karácsony Gergely fél és erre van is oka, pártja megszűnt, ő maga pedig nem csak a zuglói parkolási botrány főszereplője, de a kerületében folytatott rablógazdálkodás kivizsgálásától is joggal retteg. Mindezek azonban együtt sem mentik fel az alól, hogy ártatlan emberek halálát akarja szavazatszerzésre használni – fűzték hozzá.

„Ha Karácsony Gergely pánikba esik, elveszíti józan ítélőképességét” – fogalmaztak a közleményben.