Toroczkai: Politikatörténeti sikert aratott a Mi Hazánk

 

A magyar politikatörténetben példátlan sikert aratott a Mi Hazánk Mozgalom azzal, hogy 9 hónappal zászlóbontása után 3,33 százalékos eredményt ért el az európai parlamenti választáson – jelentette ki a párt elnöke a Mi Hazánk választási eredményét értékelő vasárnapi, budapesti sajtótájékoztatóján.

 

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, EP-listavezetője beszél a párt VIII. kerületi irodájában tartott eredményváró rendezvényén (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, EP-listavezetője beszél a párt VIII. kerületi irodájában tartott eredményváró rendezvényén (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Toroczkai László emlékeztetett arra: tönkreverték a parlamenti frakcióval bíró LMP-t és megközelítették a szintén milliárdos állami támogatással működő Jobbik támogatottságát. Ez utóbbi azt is jelenti, hogy a nemzeti radikális választók a Jobbik árulása után otthonra lelhetnek a Mi Hazánk Mozgalomban – tette hozzá.

Úgy vélekedett: az eredmény előrevetíti, hogy a Mi Hazánk egy erős parlamenti frakció megalakítására kap felhatalmazást a 2022-es országgyűlési választáson. A pártelnök megköszönte a voksát annak a 114 ezer embernek, akik rájuk szavaztak, illetve az aktivistáik önfeláldozó munkáját.

Ugyanakkor fontos tanulságnak nevezte, hogy a Demokratikus Koalíció előretörése nyomán beigazolódott a Mi Hazánk jóslata, vagyis az az állításuk, hogy a Fidesz leváltása esetén Gyurcsány Ferenc visszatérése fenyeget.

Ebben a helyzetben 2022-ben az egyetlen alternatívát a Mi Hazánk jelentheti majd a választók számára – mondta. A Jobbik eredményét kérdésre válaszolva úgy kommentálta, hogy a párt elindult a teljes megsemmisülés felé vezető lejtőn.