Mindenkit szavazásra biztatott a Jobbik listavezetője

 

A Fidesz alternatívájaként beszélt a Jobbikról Gyöngyösi Márton, a párt alelnöke, frakcióvezetője, európai parlamenti (EP-) listavezetője vasárnap, miután Nagykovácsiban leadta voksát. A listavezető mindenkit szavazásra biztatott.

Sorsdöntőnek nevezte a választást, mondván, meg kell állítani Magyarország utóbbi években elindult nemzetközi elszigetelődését, és olyan képviselőket kell Brüsszelbe küldeni, akik hatékonyan érvényesítik a nemzeti érdeket a következő hétéves uniós költségvetés tárgyalásain.

Hangsúlyozta: azt döntjük el, hogy Magyarország az EU tagja maradjon-e és ott teljes hatékonysággal tudja-e képviselni nemzeti érdekeinket.

Az ellenzéki politikus örömét fejezte ki a magas választási részvétel miatt, mindenkit voksolásra biztatott, reményének adva hangot, hogy a jogosultak többsége urnához járul.

Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-listavezetője felesége, Ágnes és fiuk, Huba társaságában leadja szavazatát az európai parlamenti választáson a Nagykovácsi Általános Iskolában kialakított 6-os számú szavazókörben 2019. május 26-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Hangsúlyozta, a Jobbik szerint is fel kell lépni a migráció ellen, ehhez viszont vissza kell állítani a határőrséget, valamint át kell világítani a letelepedési kötvénnyel vagy más módon Magyarországra érkezetteket és a nyugatra távozott magyarok helyére érkező „migránsmunkásokat”.

Kérdésre válaszolva már azt is csodának nevezte, hogy a Jobbik a kormányzat támadásai ellenére megmaradt, utalva a számvevőszéki bírságokra és „a Fidesz propagandagépezete” ellen nyert mintegy kétszáz sajtóperre.

Óriási siker lesz, ha – az öt évvel ezelőttihez hasonlóan – három EP-mandátumot szereznek, és kudarcként élné meg, ha ennél kevesebbet – mondta.

Egy másik kérdésre válaszolva kizárta, hogy a Jobbik a Fidesszel egy pártcsaládban politizáljon az EP-ben, hozzátéve: a választás eredményétől függően, értékrendi alapon döntik el, melyik brüsszeli frakcióhoz csatlakoznak.