LMP: A szavazók tudják, hogy nagyobb a tét, mint korábban

 

A korábbiaknál nagyobb téttel magyarázza az LMP országgyűlési frakcióvezető-helyettese a vasárnapi európai parlamenti (EP-) választás magas részvételi arányát.

Schmuck Erzsébet vasárnap este Budapesten, pártja eredményváró rendezvényén kijelentette: az emberek tudják, a jelenlegi választásnak sokkal nagyobb a tétje, mint a korábbiaknak volt. Az Európai Parlament magyar tagjainak választásán 18.30-ig a jogosultak 41,74 százaléka adta le szavazatát a magyarországi szavazókörökben a Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint.

Budapest, 2019. május 26. Schmuck Erzsébet, a Lehet Más a Politika (LMP) országgyűlési frakcióvezető-helyettese nyilatkozik a sajtónak a párt eredményváró rendezvényén a fővárosi Fortuna hajón az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Schmuck Erzsébet, a Lehet Más a Politika országgyűlési frakcióvezető-helyettese nyilatkozik a sajtónak a párt eredményváró rendezvényén a fővárosi Fortuna hajón az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Az LMP egy helyre mindenképp számít – mondta Schmuck Erzsébet, hozzáfűzve: egy mandátummal is elérhetnek eredményeket az EP-ben, hiszen Nyugat-Európában jelentősen megerősödtek a zöldpártok, így az LMP „sokkal nagyobb frakcióba ülhet be”, mint eddig. Idézve pártja választási szlogenjét, reményét fejezte ki, hogy az emberek tudják, „Európa zöld lesz, vagy nem lesz”, vagyis érzik az olyan sorskérdések súlyát, mint a klímaváltozás.

Az LMP a részvétel pártján áll – fogalmazott a párt országos elnökségének titkára. Kanász-Nagy Máté emlékeztetett arra az előzetes felmérésre, amely 40 százalék feletti részvételi arány mellett az LMP bejutását jelezte előre az Európai Parlamentbe.

Az LMP Budapesten, egy dunai rendezvényhajón várja az EP-választás eredményét.