Leszedte az LMP plakátjait az MSZP sajtófotósa

 

Erdős László elismerte tettét és elnézést kért. A szocialisták elnöke, Tóth Bertalan szerint az állhat a háttérben, hogy a párton belül néhányan még mindig nehezményezik, hogy Demeter Márta kilépett, és átült az LMP frakciójába, mandátumát megtartva. Az LMP úgy reagált: összefogást kérnek számon rajtunk, de ha lehet hátba szúrnak – hangzott el az M1 Híradójában.

Erdős László, Gajda Péter szocialista polgármester sajtófotósa LMP-s plakátokat távolított el, a történtekről Ferenczi István  LMP-s kispesti önkormányzati képviselő fotókat is készített. Ferenczi István szerette volna visszakapni a plakátokat, az MSZP-s aktivista azonban elhajtott.

Ferenczi István csalódását a Facebookon is kifejezte. Azt írta, „képmutató, cinikus, hazug emberekkel és pártjaikkal hogyan működjünk együtt? Összefogást kérnek számon rajtunk, de ha lehet hátba szúrnak.” 

Bejegyzésére később maga a plakátokat leszedő, Erdős László is reagált. A szocialista aktivista úgy fogalmazott: nem utasította senki, hogy leszedje a plakátokat, és mindenkitől elnézést kér a tetteiért. Ezt egyébként az MSZP-s polgármester Gajda Péter is megtette.

Az MSZP elnöke helyi ügynek minősítette az esetet. Tóth Bertalan szerint ugyanakkor a szocialisták nehezményezik, hogy Demeter Márta korábban az MSZP-ben politizált, majd megtartva mandátumát otthagyta a pártot, és átült az LMP frakciójába, így ez is állhat történtek hátterében.

Az LMP EP-listavezetője, Vágó Gábor szerint nem ez az első eset, hiszen – mint mondta – tud másik olyan kerületet is, ahol ugyanez történt a plakátjaikkal. Hozzátette: megszokták, hogy a baloldal így viselkedik, de ők mennek előre.

Az M1 kérdezte az LMP másik érintett EP-képviselőjelöltjét, Demeter Mártát is, hogy mit szól a történtekhez. A politikus azonban nem akart nyilatkozni az ügyben.