Mi Hazánk: Jogalkotási fellépés kell a Facebook ellen

 

A jogalkotó fellépését tartja szükségesnek a Mi Hazánk Mozgalom a Facebook „cenzúrája, balliberális véleménymonopóliuma ellen” – jelentette ki a párt kampányfőnöke csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Novák Előd elfogadhatatlannak nevezte, hogy az európai parlamenti (EP-) választási kampány hajrájában nem csupán a pártelnök, Toroczkai László oldalát tiltotta le a Facebook, hanem rendszeresen törli a Mi Hazánk Mozgalom és a párt szimpatizánsainak bejegyzéseit is. Úgy vélekedett, hogy a Gazdasági Versenyhivatalnak is eljárást kellene indítania a Facebookkal szemben, mert monopolhelyzetet alakított ki a közösségi média területén.

Példaként említette, hogy letiltották a hivatalos kampányplakátjukat ábrázoló bejegyzést, továbbá egy pécsi utcai standolásukról és egy teltházas szolnoki rendezvényükről készült fotót. Sőt egy olyan bejegyzést is, amelyben egyetlen mondat szerepelt: „Szavazzunk a Mi Hazánk Mozgalom listájára az európai parlamenti választáson!” – sorolta. Szerinte a Facebook a kampány hajrájában az ellenzéki párt mozgósítását akarja megakadályozni.

Ebben a helyzetben a Mi Hazánk arra biztatja a szimpatizánsokat, hogy folytassák a megosztásokat és továbbra is legyenek aktívak a Facebookon, mert „sok lúd disznót győz„ – fogalmazott.

Novák Előd kérdésre válaszolva elmondta: elsősorban adományokból finanszírozzák a párt választási kampányát. Emellett egy párttagtól felvett, 5 millió forintos magánkölcsönből, valamint abból a pénzből, amely a Mi Hazánk Mozgalom színeiben politizáló négy országgyűlési képviselő után jár. Ez havonta összesen 15 millió forint – mondta a kampányfőnök.