Jobbik: Zéró toleranciát a betelepítés minden formájára!

 

Zéró toleranciát hirdetett a külföldiek betelepítésének minden formájára csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, a párt európai parlamenti (EP-) listáján ötödikként szereplő képviselőjelöltje.

Kijelentette: Magyarországon tudatos lakosságcsere zajlik, és ezt a folyamatot Orbán Viktor és kormánya az elmúlt években elképesztő mértékben felerősítette.

Arról beszélt: 2017-re az előző évi duplájára nőtt a „migránsmunkások” magyarországi munkavállalását lehetővé tevő engedélyek száma, de azokat növelte a „korrupciós mechanizmusokkal tarkított” letelepedésikötvény-konstrukció is. Hozzátette, szintén tavalyelőtti az a kormányrendelet, amely alapján a települések „migránsszállók” kialakítására pályázhatnak, számos közintézmény vagy kórház jutott erre a sorsra.

Z. Kárpát Dániel azt szorgalmazta, ne az egyes ágazati szereplők „bemondása”, hanem egy pártok felett álló szakmai testület döntse el, mely területeken uralkodik munkaerőhiány. Szerinte az inaktívak mellett a szürke és a fekete gazdaságban dolgozók tömegével lehetne betölteni az üres állásokat.

Arra a kérdésre, milyen eredményre számít a Jobbik a vasárnapi választáson, Z. Kárpát Dániel hangsúlyozta: az elmúlt időszakban őket ért támadások után „önmagában a létezésünk is siker, nagyon kevés politikai közösség élte volna túl ezt az egy évet”. Magyarország legerősebb ellenzéki erejével szemben ez nem volt elég semmire – tette hozzá, elhárítva a mandátumbecslésre vonatkozó kérdést.