Bácskai János: Karácsony Gergely ismét bohócot csinált magából

 

Karácsony Gergely (Együtt-Párbeszéd) zuglói polgármester ismét bohócot csinált magából, nem tudja megkülönböztetni a csótányt a patkánytól, a fővárosi önkormányzat közbeszerzési bizottságának szerdai ülésén ugyanis nem volt patkányirtással kapcsolatos napirend – nyilatkozta a testület alelnöke, Bácskai János (Fidesz-KDNP) IX. kerületi polgármester szerdán az MTI-nek.

Bácskai János arra reagált, hogy Karácsony Gergely – a bizottság tagja – a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje arról beszélt: a testület szerdai ülésén kiderült, 2018 végétől kezdve gyakorlatilag senki nem ellenőrizte azt, hogy Budapesten valóban megtörténtek-e azok a lépések, amelyek a patkánymentes állapot fenntartásához szükségesek.

Bácskai János, Ferencváros polgármestere (Fotó: MTI/ Balogh Zoltán)

„Ma újra bebizonyosodott, hogy a kampányban semmi sem drága” – fogalmazott Bácskai János.

Mint elmondta, semmi értelme nem volt megszavazni Trippon Norbert (MSZP) bizottsági elnök vizsgálóbizottság felállítására vonatkozó javaslatát, hiszen a patkányirtásról szóló szakbizottsági döntéseket ellenszavazat nélkül fogadta el a testület három szakaszban az elmúlt fél év során.

A Közbeszerzési Döntőbiztosság is kimondta, hogy a feladatot jelenleg ellátó cég alkalmas a patkányirtásra, és meg lehet kötni vele a szerződést – mutatott rá Bácskai János.

Emlékeztetett arra, hogy az országos tisztifőorvos arról adott a napokban tájékoztatást, hogy az intenzív patkányirtás a tervezett ütemben halad. A helyi tapasztalatokból és látva a fővárosi állapotokat, azt a következtetés vonja le, hogy a két politikus „hisztériakeltő kísérletei ellenére” az ellenőrzés folyamatos és a lehető legjobb kezekben van – mondta Bácskai János.