Sermer Ádám is ott lesz Törökszentmiklóson

 

Sermer Ádám, a Magyar Liberális Pár főpolgármester-jelöltje Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében arról nyilatkozott, hogy tiltakozásképpen ő is ott lesz Törökszentmiklóson, ahol a Mi Hazánk tart demonstrációt. Ugyanakkor megjegyezte: magánszemélyként lesz ott, nem a Momentum demonstrációjára megy.

„Ott leszek magánszemélyként, mert felháborít a kirekesztés, megvetem a rasszizmust, mélyen elítélem a félelemkeltést, és főleg azt, ha valakik mindebből politikai hasznot is próbálnak húzni. Ott leszek, mert egy egyén bűnei miatt egy, a Jobbikból kiváló újnáci párt roma honfitársaim tömegeit készül megbélyegezni és megfélemlíteni” – fogalmazott Sermer Ádám Facebook-posztjában.

A politikus ugyanakkor leszögezte: nem annak a Momentumnak a demonstrációjára megy, amelynek európai parlamenti listavezető képviselőjelöltje, Cseh Katalin, „mialatt lázasan szervezi, hogy Guy Verhofstadttal karöltve kampányoljon, a jelenleg is a Jobbikot támogató Vona Gáborral is büszkén pózol.” „Egy Vona Gáborral kampányoló Momentum szélsőjobb-ellenes demonstrációján köszönöm, nem kívánok részt venni” – fogalmazott.

A Magyar Liberális Párt főpolgármester-jelöltje a posztjában egy fotót is közzétette, amelyen Cseh Katalin és Vona Gábor közösen szerepel. A képpel kapcsolatban megjegyezte: „csak abban tudok reménykedni, hogy a Vona Gáborral készült képről végül kiderül, ügyes photoshop.”