Harangozó Tamás kérdéseket tett fel Orbán Viktornak az MSZP nevében

 

Az MSZP arra szólítja fel Orbán Viktor miniszterelnököt, árulja el, hogy milyen szerepe van az osztrák kormányt maga alá temető”– botrányban.

A szocialisták frakcióvezető-helyettese keddi, budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette, hiába próbálja a magyar kormány osztrák belügyként kezelni az esetet, a „napnál világosabb”, hogy Orbán Viktor „nyakig benne van” a botrányban.

Heinz-Christian Strache volt osztrák alkancellár irigykedett a fideszes médiabirodalomra és zsíros állami megbízásokat ígért oroszoknak azért, hogy ennek fejében vásárolják össze a neki tetsző újságokat, televíziócsatornákat – fogalmazott Harangozó Tamás.

Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) volt elnöke úgy akart egyeduralomra törni, ahogy hazánkban a Fidesz tette – mondta. Heinz-Christian Strache a médiumok megszerzéséhez ugyanazt az osztrák üzletembert, Heinrich Pecinát ajánlotta közvetítőnek, aki bezáratta a Népszabadságot, majd „átjátszotta” a Médiaworks Hungary nevű céget Mészáros Lőrincnek – tette hozzá.

A politikus az MSZP nevében kérdéseket tett fel Orbán Viktornak. Azt mondta, a szocialisták választ várnak arra, hogy mikor, hogyan és milyen körülmények között ismerte meg Heinrich Pecinát és ki hozta őket össze. A kormányfő tudott-e arról, hogy az üzletembert gazdasági bűncselekményekért ítélték el?– kérdezte.

Az MSZP azt is tudni akarja, hogy mikor állapodtak meg a magyar sajtó egy részének „átjátszásáról” – tette hozzá. A magyar miniszterelnök miről tárgyalt egy tavalyi találkozón Heinrich Pecinával és miről tárgyalt az azt követő napon Heinz-Christian Strachével? – sorolta kérdéseit Harangozó Tamás.

A frakcióvezető-helyettes arra a kérdésre, hogy miért adta el az MSZP a Népszabadság egy részét Heinrich Pecinának, úgy válaszolt, hogy akkor „ilyen információk a mi rendelkezésünkre nem álltak”. Olyan dolgot nehéz számon kérni, amiről az ember nem tud – tette hozzá.

Fidesz: A szocialisták üzleteltek Pecinával

A szocialisták üzleteltek Pecinával, a Magyar Szocialista Párt adta el az osztrák üzletember érdekeltségeinek a Népszabadság szocialista tulajdonban lévő üzletrészét – közölte a Fidesz kedden az MTI-vel, az MSZP sajtótájékoztatójára reagálva.

Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes korábban az MSZP nevében kérdéseket tett fel Orbán Viktornak, egyebek mellett arról, hogy a magyar miniszterelnök miről tárgyalt egy tavalyi találkozón “a Népszabadságot bezárató” Heinrich Pecinával és miről tárgyalt az azt követő napon a most lemondott osztrák alkancellárral, Heinz-Christian Strachével.

Erre reagálva írta azt a Fidesz, hogy az MSZP adta el Pecina érdekeltségeinek a Népszabadság című napilap tulajdonukban lévő üzletrészét.