Budapesten kampányol Timmermans

 

Budapestre érkezett Frans Timmermans, a szocialisták EP-csúcsjelöltje. A Fidesz szerint az ellenzék teljes mellszélességgel beállt a bevándorláspártiak csúcsjelöltje mögé.

Erős baloldali Európára van szükség 

A Szövetségben Európával című rendezvényen Frans Timmermans a többi között a milliós európrofitot termelő vállalatok megadóztatását, minimális társasági adó, uniós minimálbér bevezetését ígérte. Ugyanazon munkáért nőknek és férfiaknak ugyanannyi bért kell kapniuk, a szakszervezetek jogait meg kell erősíteni – közölte.

A szocialista jelölt szerint ezeket a célkitűzéseket fenntartható módon kell elérniük, tenni kell a klímaválság ellen.

Az MSZP kampányrendezvénye (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Frans Timmermans közölte, meg kell adóztatni azokat, akik a környezetszennyezést okozzák, meg kell adóztatni a szén-dioxid-kibocsátást és ezeket az adókat a kiszolgáltatott emberek javára kell felhasználni.

A lakhatási problémákkal kapcsolatban azt kezdeményezte, hogy az új házak legalább 30 százaléka energiatakarékos ház legyen. Terveket dolgoznak ki, hogy a megvalósításra a strukturális alapokból támogatást lehessen kapni – mondta. Beszélt arról is, ha megválasztják, közvetlen kapcsolatot szeretne a polgármesterekkel, akiknek nem fogja nézni a pártállását.

A politikus szerint Orbán és barátai, Strache, Salvini és Farage Putyint csodálják, akinek egyértelmű célja, az EU gyengítése, szétbomlasztása.

A szocialisták megállítanák a szélsőjobbot

„Salvini, Orbán és szélsőjobboldali barátaik” megállítását nevezte az európai parlamenti választás tétjének a szocialisták, demokraták számára Tóth Bertalan MSZP-elnök pártja és a Párbeszéd szombati budapesti kampányrendezvényén.

A politikus szociális és zöld fordulatot szorgalmazott, és kijelentette azt is: a magyar kormány, amely „kiállíttatta magát” saját csapatából, elvesztette képességét az ország érdekeinek hatékony képviseletére.

Karácsony Gergely, az MSZP-vel választási szövetségre lépett Párbeszéd társelnöke szerint a néppárti vezetés helyett szociális és fenntartható Európát építő új vezetésre van szüksége az uniónak. Szerinte az Európai Néppárt nem tudta megfékezni a „politikai senkiházikat”, sem a gazdasági lobbikat.

Hidvéghi: Az ellenzék teljes mellszélességgel beállt a bevándorláspártiak csúcsjelöltje mögé

Az ellenzék teljes mellszélességgel beállt a bevándorláspártiak csúcsjelöltje mögé – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója szombaton azzal összefüggésben, hogy Frans Timmermans, a szocialisták EP-csúcsjelöltje Budapestre érkezett.

Rámutatott: Frans Timmermans személyesen jött el ismét Budapestre, hogy megerősítse szövetségét a magyar bevándorláspárti ellenzékkel. Frans Timmermans Soros György embere, masszívan bevándorláspárti, és szeretne az Európai Bizottság elnöke lenne.

Frans Timmermans arra készül, hogy ha ő lesz a brüsszeli bizottság elnöke, akkor legalizálja a gazdasági migrációt Európában – mondta Hidvéghi Balázs. Kitért arra is, hogy mindez a kötelező kvóta bevezetését, a migránsok betelepítését és az ezt elutasító országok megbüntetését jelentené.