Mi Hazánk: Határozatlan időre hosszabbítsák meg a kilakoltatási moratóriumot!

 

A kilakoltatási moratórium határozatlan időre történő meghosszabbítására szólított fel pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Apáti István, a Mi Hazánk politikusa, független országgyűlési képviselő.

Tűrhetetlennek és vérlázítónak, a balliberális és az Orbán-kormányok közös bűnének nevezte a devizahiteleseket sújtó „törvényesített uzsorabűnözést”, amelynek következtében – mint mondta – emberek tíz- vagy százezrei veszíthetik el otthonukat, egyetlen vagyontárgyukat.

Az ellenzéki politikus arról beszélt: 2001-ben az első Orbán-kormány rakta le a devizahitelezés jogi alapjait, majd 2003-tól a balliberális kabinetek terelték az embereket a forintalapú hitelek felől ebbe az irányba. 2010 után az Orbán-kormányok tettek részleges, kisebb hatóerejű intézkedéseket a devizahitelesek érdekében, de ezek többségében vagy hatástalanok voltak, vagy azoknak segítettek, akik nem feltétlenül a legrászorultabbak – értékelt Apáti István.

Azt mondta: a balliberális kormányok csapdába csalták, az Orbán-kormányok pedig 2010 után nagyobb részt a csapdában hagyták a devizahiteleseket – tette hozzá Apáti István az Országgyűlés pénteki rendkívüli ülésén történtekre reagálva.

Kérdésre válaszolva Apáti István a Jobbik belügyének nevezte a párt Európai Néppárthoz közeledését, hozzátéve, „ezzel ők a középre húzásukat próbálják bizonyítani vagy igazolni, és próbálnak abba a térbe behatolni, amiből, úgy néz ki, a Fidesz távozni látszik vagy távozni kényszerül”.

A címlapfotó illusztráció.