Jávor Benedek együttműködést kötött a Nyugdíjas Parlament egyesülettel

 

Jávor Benedek, az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltje szerdán együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a Nyugdíjas Parlament egyesület tagjaival.

Az ellenzéki politikus az aláírással egybekötött budapesti sajtótájékoztatón hangsúlyozta, egyformán fontosnak tartják a hárommillió nyugdíjas magyarországi és uniós képviseletét. Az MSZP-Párbeszéd elsősorban az unió szociális integrációjának mélyítését tűzte ki célul a következő EP-ciklusban, aminek egyebek mellett része egy 300 eurós, mintegy 100 ezer forintos minimumnyugdíj bevezetése is – fejtette ki.

Budapest, 2019. május 15. Jávor Benedek, az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti képviselőjelöltje beszél Karácsony Gergellyel, az MSZP és Párbeszéd főpolgármester-jelöltjével és Ujhelyi Istvánnal, az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti képviselőjelöltjével az Ezrek életét veszélyezteti a kormány évente - egyre rosszabb a levegő Budapesten címmel tartott sajtótájékoztatón az Országgyűlés Irodaháza előtt 2019. május 15-én. MTI/Mónus Márton

Budapest, 2019. május 15.
Jávor Benedek, az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti képviselőjelöltje az Országgyűlés Irodaháza előtt 2019. május 15-én.
MTI/Mónus Márton

Némethné Jankovics Györgyi, a Nyugdíjas Parlament képviselője elmondta, szervezetük legfontosabb célja a nyugdíjemelések számítási módjának változtatása annak érdekében, hogy abban a reálbérek emelkedése is jelenjen meg, ne csak az infláció.

A Nyugdíjas Parlament emellett valódi érdekegyeztetést sürget a kormányok és az idősek szervezetei között, továbbá egy európai minimumnyugdíj bevezetését, a tagállami nyugdíjpolitikák uniós harmonizációját, valamint tisztességes állami nyugdíjakat is el kívánnak érni – sorolta.

Jávor Benedek az MSZP-Párbeszéd nevében ígéretet tett arra, hogy a fenti célok megvalósításáért dolgoznak majd az EP-be kerülésük esetén.

Fidesz: a bevándorláspártiak a nyugdíjasok biztonságát és megélhetését is veszélyeztetik

A Fidesz azt írta, teljesen mindegy, hogy mit ígérget Jávor Benedek a szocialisták nevében a nyugdíjasoknak, mert mindig becsapták őket. Kormányzásuk alatt elvettek az idősektől egy havi nyugdíjat – áll a közleményben.

Jávor Benedek egyike azoknak a bevándorláspárti európai parlamenti képviselőknek, akik minden egyes migrációt támogató előterjesztést megszavaztak Brüsszelben – olvasható a közleményben. A Fidesz szerint ő és a többi bevándorláspárti a nyugdíjasok biztonságát és megélhetését is veszélyezteti, mert kiszolgáltatnák őket a migrációval járó bűnözésnek és még több pénzt vennének el a nyugdíjasoktól, hogy inkább a bevándorlók ellátását pénzeljék.