Szocialista szavazókra „vadászik” Demeter Márta

 

A szakértő szerint az összefogása mellett az ellenzéki pártok egymástól próbálják meg elvenni a szavazókat. Farkas Örs politikai elemző szerint Demeter Márta, az LMP társelnöke volt szocialistaként szocialista szavazókra „vadászik” a közösségi médiában.

A szakértő vasárnap az M1 Ma reggel adásában azt mondta, Demeter Márta át akarja csábítani az MSZP iránt érdeklődő szavazópolgárokat az LMP-hez. Ezt igazolja az alábbi Facebook-hirdetés is, amely az ellenzéki politikus közösségi oldalán jelent meg:

dem

Farkas Örs szerint az ellenzék összefogása mellett az ellenzéki pártok egymástól próbálják meg elvenni a szavazókat, és a háttérben egymás ellen küzdenek. Kitért arra is a műsorban, hogy az ellenzéki pártok félnek az európai parlamenti (EP-) választástól, mert az olyan téma – a migráció – köré épül, amelyben az ellenzéki szavazók is inkább a kormánypártokkal értenek egyet. Az ellenzéki pártok emiatt egyre jelentéktelenebbé próbálják tenni az EP-választást, és inkább az őszi önkormányzatira figyelnek, ez azonban téves politikai hozzáállás – közölte.

Szerinte az ellenzéki pártok szavazói vagy el sem mennek szavazni, vagy inkább a kormánypártokat támogatják majd az EP-választáson.

Az elemző arról is beszélt, hogy Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt médiaszereplő, ezért nem kockáztat sokat, amikor jelzőkkel illet más politikusokat. Az őt támogató pártokat – a Jobbikot és az LMP-t – viszont hátrány éri e miatt, ami Farkas Örs szerint már az EP-választáson is látszódik majd.