Nem kapott pozitív választ Puzsér Róbert

 

Egyelőre nem lépnek a baloldali pártok, nincs hír arról, hogy változtatnának a fővárosi, kerületi polgármesterjelöltek listáján Puzsér Róbert tegnapi nyilatkozatának hatására. Az LMP és a Jobbik által támogatott Puzsér Róbert tegnap megnevezte, hogy szerinte kik az elfogadhatatlan és alkalmatlan jelöltek a „régi baloldalon”. Azt várná, hogy a mostani helyett egy „korrekt kerületi elosztásról” állapodjanak meg az ellenzéki pártok – közölte az M1 Híradója.

Csokoládét küldött Puzsér Róbertnek Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője, amikor az újságírók arról kérdezték, hogy a publicista egy szórólapon egyenként minősítette a baloldal budapesti polgármesterjelöltjeit.

Az MSZP-s Horváth Csabát az egyik ilyen szórólapon „beteges hazudozóként”, a DK-s Niedermüller Pétert egy „szektás Gyurcsány-fanatikusként”, de a szintén DK-s Gy. Németh Erzsébetet is „elfogadhatatlan jelöltként” tüntették fel.

A szocialisták budapesti elnöke is szerepel a szórólapon. Őrsi Gergely úgy fogalmazott, Puzsér Róberték akciója káros, ugyanakkor bizonyítani szeretné, hogy a publicistának nincs igaza.

A szórólapot arra adta ki válaszul Puzsér Róbert és kampánycsapata, hogy áprilisban az MSZP, a Párbeszéd, a DK és a Momentum felosztották egymás között a budapesti kerületeket. Az együttműködésből azonban kimaradt a publicistát támogató LMP és a Jobbik.

A szocialisták és a többi baloldali párt felrúgta a korábbi megállapodást, Puzsér Róbert szerint ezért nincs teljes együttműködés. 

A DK szerint ők példásan állnak az összefogáshoz, és az LMP-t továbbra is várják az együttműködésbe. Az MSZP-s Ujhelyi István azonban úgy véli, éppen a publicista mögött álló LMP és a Jobbik volt az, amely már tavaly áprilisban is gátja volt az ellenzéki összefogásnak.

Puzsér Róbert csütörtökön arról beszélt, hogy egyeztetni kell egymással az indulók neveit. Karácsony Gergely pénteken minősíthetetlennek nevezte azt, ahogy Puzsér Róbert bírálta a megnevezett jelöltjeiket. A Párbeszéd társelnöke arról is beszélt, hogy továbbra is kitartanak mellettük.

Puzsér szerint azonban Karácsonynak is vissza kellene lépnie, többek közt a zuglói parkolási botrány miatt.