Puzsér Róbert is elítéli Bangóné Borbély Ildikó kijelentését

 

„Aljadéknak” nevezte a szocialista Bangóné Borbély Ildikó szavait Puzsér Róbert, miután az újságírók arról kérdezték, szerinte vállalható-e a képviselő „patkányozós” kijelentése. Az LMP és a Jobbik által támogatott független főpolgármester-jelölt szerint az ilyen politikusi megnyilvánulásokat nem lehet eléggé elítélni. Bangóné Borbély Ildikó kijelentésétől több ellenzéki párt és a baloldali választók jelentős része is elhatárolódott. Az MSZP és a Párbeszéd tovább mentegeti a politikust – közölte az M1 Híradója.

„Aljadék” – az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó kijelentésére így reagált Puzsér Róbert. A függetlenként induló főpolgármester-jelölt a sokadik azoknak a politikusoknak a sorában, akik elítélik a szocialista országgyűlési képviselő Fidesz-támogatókat a patkányokkal összefüggésbe hozó mondatát.

Az M1 baloldali szavazók véleményét is megkérdezte Bangóné Borbély Ildikó kijelentéséről, és úgy válaszoltak, szerintük is túl ment egy határon a politikus. Volt, aki azt mondta, a baloldal az MSZP-s botrányok miatt fogja elveszíteni az európai parlamenti választást.

Bangóné Borbély Ildikó mellett eddig csak az MSZP és a Párbeszéd állt ki. Ennek ellenére Jávor Benedeknek, a Párbeszéd EP-képviselőjének csütörtökön már az volt a véleménye, hogy a kijelentés nem vállalható. Az álláspontot, azonban úgy tűnik, nem egyeztette a szintén párbeszédes Karácsony Gergellyel, aki a szocialisták majálisán először letagadta, majd mentegette a kijelentést.

A párt rendezvényén az MSZP-sek sem voltak összhangban. Volt, aki magyarázkodott, Ujhelyi István EP-képviselő és Botka László volt polgármester azonban érdemi válaszok nélkül hagyta ott a Bangóné Borbély Ildikóról kérdező újságírókat.