Nézőpont: A választók 78 százaléka elítéli a „patkányozó” kijelentést

 

A választók 78 százaléka nem tartja helyesnek Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő „patkányozó” kijelentését – derül ki a Nézőpont kutatásából, amelyet az M1 csütörtöki műsorában ismertetett az intézet elemzője.

Tóth Erik közölte: az online kutatás szerint a megkérdezettek 54 százaléka egyenesen felháborítónak, elfogadhatatlannak tartja a politikus szóhasználatát és 43 százalék szerint Bangónénak minden tisztségéről le kellene mondania.

A „patkányozó” kijelentés egyben látkép a magyar ellenzékről, ami elvesztette mérsékelt jellegét és lassan már demokratikusnak sem lehet nevezni – tette hozzá Tóth Erik.

Úgy vélekedett: ha az MSZP-ben folytatódik a „bénaság” és nem tudnak kihátrálni Bangóné kijelentése mögül, az nemcsak az európai parlamenti választási kampányukat teheti semmissé, de az önkormányzati választásokig felszámolhatja a párt mögött álló tábort.

Az elemző szerint a majálisok, amelyek egy része el is maradt, az mutatták, hogy az ellenzék még rosszabb állapotban van, mint az elmúlt évi választások után. Az elhangzott beszédek nem találkoztak a társadalmi valósággal – értékelt Tóth Erik.

A címlapfotó illusztráció.