Nem állítanak fel vizsgálóbizottságot Zuglóban a parkolási botrány miatt

 

Erről döntött a kerület képviselő-testülete. A Fidesz azért kezdeményezte a bizottság létrehozását, mert a képviselők szerint a XIV. kerületi parkolási rendszer több mint 750 millió forint veszteséget termelt. Karácsony Gergely ezúttal is elhárította a felelősségét, azt azonban elismerte, hogy lehetne költséghatékonyabb a rendszer – hangzott el az M1 Híradójában.

Sikerként értékelte Karácsony Gergely zuglói polgármester, hogy ezúttal egyetértettek a képviselők a napirendi pontokban. Így a legutóbbi próbálkozásukkal ellentétben el tudták kezdeni a zuglói testület ülését, amelynek kiemelt témája volt a kerület parkolási ügye.

Február óta húzódik a zuglói parkolási botrány,

miután kiderült: két év alatt több mint 750 millió forintos veszteséget termelt a fizetős parkolás, mert a kerület egy, a szokásosnál lényegesen drágább ajánlatot fogadott el a parkolóórák üzemeltetésére. Emiatt a kerület fideszes képviselői egy vizsgálóbizottság létrehozását kezdeményezték.

Az előterjesztésről több órán át vitázott hétfőn a kerület képviselő-testülete. A Fidesz szerint Karácsony Gergely miatt tart itt az ügy. Kovács Balázs önkormányzati képviselő azt mondta: a polgármester alkalmatlan a feladatára.

Karácsony Gergely ugyanakkor továbbra is hárítja a felelősségét,

azt azonban elismerte, hogy lehetne gazdaságosabb is a rendszer. Mint mondta, Zugló tökéletesen átlátható és lopásbiztos rendszert működtet. Azonban szerinte is van dolguk azt illetően, hogy ez a rendszer nagyobb költséghatékonysággal működjön.

A kerület MSZP-s alpolgármestere, Hajdu Flórián ennek ellenére többször is igyekezett bizonyítani, hogy nyereséges a parkolási rendszer. Várnai László önkormányzati képviselő szerint azonban nem léteznek azok a táblázatok, amelyekről a szocialista alpolgármester beszélt.

A Karácsony Gergely vezette testület végül leszavazta a Fidesz kezdeményezését, hogy egy független bizottság vizsgálja ki a parkolási ügyet.

A zuglói parkolási rendszer bővítéséről is tárgyaltak a képviselők.

A szocialista alpolgármester előterjesztése szerint csaknem 200 millió forintért vásároltak volna újabb parkoló automatákat attól a cégtől, amely eddig is működtette azokat a kerületben. Az erről szóló döntést azonban elnapolták.