A parkolási botrány miatt támadja Karácsony Gergelyt Puzsér Róbert

 

Új irányt vesz az ellenzéki előválasztási vita Budapesten. Puzsér Róbert felvetette, hogy Karácsony Gergely helyett inkább a 13. kerület MSZP-s polgármesterét, Tóth Józsefet kellene indítania az előválasztáson a régi baloldalnak, mert ő „nem érintett parkolási botrányban”, mint Karácsony Gergely. A parkolási botrány miatt hetek óta magyarázkodó zuglói polgármester egyelőre nem lép vissza – hangzott el az M1 Híradójában.

Az ellenzéknek Karácsony Gergely helyett egy botrányoktól mentek politikusra lenne szüksége – erről beszélt az LMP-s Csárdi Antal, aki szerint a zuglói polgármester parkolási botránya akadálya lehet annak, hogy az ellenzék őt indítsa főpolgármester-jelöltnek az őszi önkormányzati választáson. Az LMP-s politikus úgy véli: az ügy nehéz helyzetbe hozta az ellenzéket és még semmi sem dőlt el.

Csárdi Antal az M1-nek úgy fogalmazott: folynak a tárgyalások, sok múlik azon, hogy milyen további lépések történnek a parkolási maffia felszámolása érdekében, és amennyiben történnek, akkor lehet ebben az ügyben is előrelépés.

A Karácsony Gergely vezette Zuglóban mindössze

két év alatt csaknem 750 millió forintos veszteséget termelt a parkolási rendszer.

A városvezetés ugyanis a szokásosnál lényegesen drágábban dolgozó céget bízott meg a parkolóórák üzemeltetésével. Így Zuglóban jelenleg tízszer többe kerül a parkolási rendszer, mint egyik-másik fővárosi kerületben. Karácsony Gergely többször azzal védekezett, hogy a testület többsége döntött a parkolási rendszer mellett, nem egy személyben ő.

Puzsér Róbert lecserélné ellenfelét

Karácsony Gergely a DK, az MSZP és a Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltje. Lecserélésnek ötlete az LMP által is támogatott Puzsér Róberttől származik. A főpolgármester-jelölt szerint kívánatos lenne, ha a régi baloldal olyan jelöltet indítana vele szemben az előválasztáson, aki nem érintett a parkolási botrányban.

Karácsony Gergely szerint nincs olyan körülmény, amely változtatást indokolna: vagyis nem mond le a főpolgármester-jelölti pozíciójáról sem.

Tóth Józsefet állítanák Karácsony helyére

„A parkolási botrány kiemelt téma lesz az előválasztásban” – mondta Puzsér Róbert kampányfőnöke.

Zaránd Péter szerint Karácsony Gergely az egész ellenzék esélyeit rontaná a főpolgármester-választáson,

ezért egy új névvel álltak elő a baloldal számára: szerintük az MSZP-s Tóth Józsefet, a 13. kerület polgármesterét kellene beállítani Karácsony Gergely helyére.

Az ellenzéki előválasztást egy előzetes megállapodás értelmében június 30-ig kellene lebonyolítania az ellenzéknek, vagyis két hónapja maradt a baloldalnak, hogy eldöntse: lecseréli-e a parkolási botrányba keveredett jelöltjét, Karácsony Gergelyt.