Origo: A botrány ellenére Karácsonyék ismét több mint százmilliót költenek parkolóórákra

 

Folytatódik Zuglóban a parkolási övezetek bővítése, ennek keretében több mint 157 millió forintért szereznének be parkolóórákat – mindez a csütörtöki képviselő-testületi ülés napirendi pontjai között szerepel – írta az Origo.

Ha a képviselők elfogadják a szocialista javaslatot, akkor az a kerületnek újabb, több mint százötvenmilliós kiadást jelentene – hívja fel a figyelmet a weboldal.

A Karácsony Gergely vezette kerület az Origo szerint az egyetlen a budapesti kerületek között, ahol a parkolási rendszer több száz millió forintos veszteséggel üzemel. A csütörtöki testületi ülésen a parkolási rendszert vizsgáló bizottság felállításáról is dönthetnek.

A zuglói parkolási botrány februárban robbant ki. Ekkor derült ki, hogy két év alatt nyereség helyett több mint 750 millió forint veszteséget termelt a 2017-ben bevezetett kerületi fizetős parkolási rendszer. Karácsony Gergely szerinte ő nem tehet a kialakult helyzetről. Ehelyett a kormánypártokat és a főpolgármester-jelöltségét támogató MSZP-t tette felelőssé, mert a képviselőik megszavazták a korábbi döntést. Tarlós István főpolgármester szerint Karácsony a napnál világosabb dolgokat tagad le.