Az LMP-s Ungár Pétert támadja Puzsért Róbert és a DK is

 

A DK szerint is kérdéseket vet fel az LMP-s Ungár Péter vagyoni helyzete – erről beszélt a DK-s Arató Gergely. Néhány nappal ezelőtt az egyébként LMP által is támogatott főpolgármester-jelölt, Puzsér Róbert hozta szóba ugyanezt az ügyet, vagyis Ungár Péter vagyonát. Ungár szerint ő már megválaszolta a kérdéseket – hangzott el az M1 Híradójában.

Puzsér Róbert szerint összeférhetetlen, hogy Ungár Péter egy ellenzéki párban politizál, miközben vagyona a „ner-ből” származik. Az LMP által is támogatott főpolgármester-jelölt szerint Ungár Péternek el kellene döntenie, hogy melyikről mond le.

Az LMP-s politikus vagyoni helyzete a DK-ban is kérdéseket vet fel. A párt frakcióvezető-helyettese saját bevallása szerint nem akart olyan élesen fogalmazni, mint Puzsér Róbert, de lényegében egyetértett a publicistából lett főpolgármester-jelölttel.

Arató Gergely úgy fogalmazott: biztos benne, hogy Ungár Péternek tisztáznia kell azt, hogy a vagyona milyen módon kapcsolódik össze a „ner” működésével.

Már többször is választ adott Puzsér Róbert aggodalmaira, a DK reakcióján viszont nem csodálkozik – így reagált Ungár Péter a vagyoni helyzetével kapcsolatos felvetésekre. Mint mondta, szerinte saját vagyoni helyzete Magyarországon a legismertebb.

Az LMP-s politikus egyfelől elismerte, hogy valóban ő a legvagyonosabb országgyűlési képviselő a parlamentben, másfelől viszont szerinte ez csak azért van így mert egyedül az ő vagyonbevallása hiteles.