Jakab Péter: Az EU változott, nem a Jobbik

 

A Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint Brüsszel felkarolja a Jobbik témáit.

A politikus az M1-en azt mondta, a Jobbik programjának egyik sarkalatos kérdése, hogy Magyarország csatlakozik-e az Európai Ügyészséghez vagy sem. Jakab Péter azt állította, hogy 2004 óta napi szinten 2,2 milliárd forintos uniós támogatás érkezett Magyarországra, amelynek az eredményét azonban a Jobbik nem látja. Ezt a pénzt nem látják sem az egészségügyben, sem az oktatásban, sem az emberek pénztárcájában, fogalmazott.

Arra a felvetésre, hogy 2012-ben a Jobbik még uniós zászlót égetett, Magyarországot ki akarta vezetni az Európai Unióból, most pedig Európai Ügyészséget akar, és gyakorlatilag együttműködik a magyar baloldallal, Jakab Péter úgy reagált: ez azért történhetett így, mert időközben megváltozott az Európai Unió. Szerinte Brüsszel például felkarolja a Jobbik által fontosnak tartott bérunió témáját, a bérkiegyenlítés kérdését.

A Jobbik azt vallja, hogyha az EU fontosnak tartja ezt a kérdést, akkor nekik használniuk kell az uniót arra, hogy a magyarok bére érdemben emelkedjen, emelte ki.