Hoppál: A pécsi DK beismerte, hogy kétes pénzek segítik a városi ellenzéket

 

A térség fideszes országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján felidézte, hogy a Magyar Nemzet hétfőn számolt be Gyurcsány Ferenc pártjának pécsi taggyűléséről, amelyről – megfogalmazása szerint – megdöbbentő információk kerültek napvilágra.

A napilap birtokába került hangfelvételre hivatkozva Hoppál Péter beszámolt arról, hogy „a bevándorláspárti DK” pécsi tagjai politikai szövetségeseikről és saját párttársaikról is minősíthetetlen módon nyilvánultak meg. A politikus közölte: a hangfelvétel szerint a DK által támogatott független pécsi polgármester-jelöltet, Péterffy Attilát becsvágytól fűtött embernek nevezték, „aki gyorsan akar előre menni”.

A szövetséges LMP-s képviselőt olyan „elvont emberként” írták le, aki „nem találja meg a folyósón a villanyt” – tette hozzá a fideszes politikus. Egyúttal kitért arra is, hogy a DK pécsi tagjai az októberi helyhatósági választásokon szintén szövetséges Momentummal és az MSZP-vel kapcsolatban is negatívan nyilvánultak meg.

Még a szövetségeseiket illető megjegyzéseket is felülmúlják a pécsi DK saját működésével és kampányfinanszírozásával kapcsolatos kijelentéseik – hangsúlyozta Hoppál Péter arra utalva, hogy a Magyar Nemzet cikke szerint a helyi szervezetnek egy olyan vállalkozó adott pénzt, aki a napilap szerint „pirosozással” szerzett pénzt, egyes párttagok pedig az ülésen az illetőt bűnözőnek nevezték.

Hoppál Péter hangsúlyozta: miután Kunszt Márta hétfőn televízió-nyilatkozatban elismerte, hogy a Magyar Nemzet cikkének alapjául szolgáló hangfelvétel hiteles, ezzel azt is beismerte, hogy bűnözésből származó pénzek segítik a pécsi ellenzéket.

Kunszt Mártához kérdést intézve a Fidesz pécsi elnöke azt tudakolta, hogy a tagtársai által bűnözőnek nevezett támogató miatt nevezhetőek-e a pécsi ellenzék résztvevői maffiapártoknak.

Hoppál Péter hangsúlyozta: a szél által összefújt ellenzéki összefogás hazudik a pécsieknek. A bevándorláspárti baloldal és a hozzájuk csapódott szövetséges pártok összefogása bábként tolja maga előtt Péterffy Attilát – jegyezte meg.

Az öt ellenzéki párt által támogatott jelölttől pedig azt tudakolta Hoppál Péter, hogy a pécsi DK-s kijelentések után is felvállalja-e velük az együttműködést.

A címlapfotó illusztráció.