Nem indult zökkenőmentesen Karácsony Gergely kampányindítója

 

Egyre jobban elmérgesedik a viszony a főpolgármester-jelöltségért csatázó két ellenzéki tábor között Budapesten. Karácsony Gergely kampányindító rendezvényének vendégeit „Karácsony egyenlő parkolási maffia” feliratokkal várták Puzsér Róbert aktivistái. Karácsony Gergely szabad, zöld, élő és élhető Budapestet ígért. A zuglói parkolási botrányra és az általa vezetett kerületet ért veszteségekre nem tért ki a beszédben, és interjút sem lehetett készíteni vele – hangzott el az M1 Híradójában.

Nem indult zökkenőmentesen Karácsony Gergely kampányindítója. Az érkezőket ugyanis Puzsér Róbert aktivistái várták, akik „Karácsony Gergely parkolási maffia” és a Karácsony Gergely hol az egy milliárd közpénz?” feliratú táblákkal hívták fel a figyelmet a városvezetői babérokra törő zuglói polgármester parkolási botrányára.

A Párbeszéd egy amerikai sorozatból ellesett ötlettel próbálta orvosolni a helyzetet: országgyűlési képviselőjüket, Tordai Bencét küldték ki a demonstrálókhoz, aki szendviccsel kínálta az aktivistákat.

Karácsony Gergely kampánynyitóján a Párbeszéden kívül megjelentek a DK és az MSZP politikusai is. Az első felszólaló az MSZP-s Horváth Csaba volt, akit az előválasztás első fordulójában győzött le Karácsony Gergely.

Horváth Csaba ezúttal sem felejtette el kritizálni a többi ellenzéki pártot. Az LMP-re utalva például azt mondta, hogy miattuk szenvedett kudarcot az ellenzék tavaly áprilisban, és kitért Puzsér Róbertre, valamint az őt támogató Jobbikra és LMP-re is.

Puzsér Róbertéknek üzent Karácsony Gergely is. Szerinte már követhetetlen, hogy Puzsér Róbert hogyan áll hozzá az előválasztáshoz: „beszáll, kiszáll vagy éppen elszáll.” Az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje azt is mondta, hogy ő továbbra is azt szeretné, ha Puzsér Róbert elindulna az előválasztáson.

A baloldali főpolgármester kampányindítóján beszélt arról is, hogy egy

új alkotmányt akar írni Budapestnek, ebben pedig számít a 23 ellenzéki polgármesterjelölt segítéségére.

Java részük – a DK-s és az MSZP-s politikusai – egyébként a programbemutató alatt is Karácsony Gergely körül ültek. A Momentumosok – akik a baloldali pártok osztozkodásán négy kerületet is kaptak, nem vettek részt Karácsony Gergely kampányindítóján.

Saját programjáról Karácsony Gergely azt mondta: főpolgármesterként egészséges, zöld, olcsó és biztonságos Budapestet szeretne, ahol megvalósul az a jelmondat, hogy, „fűre lépni szabad.” A zuglói polgármester a rendezvényen kerülte a kerületében működő fizető parkolás témáját, és erről a szocialisták vezetői sem akartak sokat beszélni.

Puzsér Róbert kampánycsapata szerint Karácsony Gergely nem vállalja a felelősséget a majdnem 1 milliárd forintos veszteségért, és megpróbál mindent az MSZP-re kenni, amelynek nem is olyan rég még a miniszterelnök-jelöltje volt, most pedig éppen a támogatásukkal szeretne főpolgármester lenni. Puzsér Róberték szerint Karácsony Gergely mindig éppen az ellenkezőjét teszi annak, amit ígér. Azt írták, a zuglói polgármester nem pusztán egy szavahihetetlen ember, de alkalmatlan és gyenge vezető.