Ismét felelősségvállalásra szólították fel Karácsony Gergelyt

 

Ismét felszólította a Fidesz Karácsony Gergelyt, hogy vállalja a felelősséget a zuglói parkolási botrányért. Kocsis Máté frakcióvezető emlékeztetett rá, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság megbüntette Zuglót, vagyis, a Fidesz szerint, Karácsony Gergely „alkalmatlansága” miatt kell büntetést fizetniük a kerület lakóinak. Közben már a Liberálisok is szeretnék kivizsgálni a zuglói parkolási ügyet, valamint Puzsér Róbert is bírálta a 14. kerületi rendszert. Karácsony Gergely viszont megerősítette, hogy nem tartja magát felelősnek – hangzott el az M1 Híradójában.

A zuglói parkolási rendszer visszásságaira hívta fel a figyelmet Puzsér Róbert. Bírálta, hogy a Karácsony Gergely vezette Zugló kiszervezte egy külsős cégnek a parkolási rendszer üzemeltetését. A Liberálisok főpolgármester-jelöltje pedig a zuglói polgármesteri hivatal előtt sürgette, hogy egy független bizottság vizsgálja ki a parkolási ügyeket, és vizsgálatot szorgalmaz a DK is.

Egy vizsgálóbizottság felállítását, a parkolási botrány kirobbanása miatt, a Fidesz már a múlt héten kezdeményezte. Sajtóhírek szerint egy héten belül megalakulhat a testület. Karácsony Gergely pénteken azt mondta: áll a vizsgálatok elé. Ugyanakkor megismételte, hogy nem tartja magát felelősnek az ügyben – közölte az M1.

Februárban derült ki, hogy két év alatt több mint 750 millió forintos veszteséget termelt Zuglóban a parkolási rendszer. A 14. kerület korábban egy az átlagosnál lényegesen drágább ajánlatot fogadott el a parkolóórák üzemeltetésére.

A szolgáltatást végző cégcsoport egyik tagjának később – az Origó információi szerint – egy újabb hasonló, 400 milliós megbízást adtak volna. A közbeszerzést végül visszavonták, mert a Közbeszerzési Döntőbizottság eljárást indított az önkormányzattal szemben.

2016-ban pedig szabálytalanságokat is találtak a kerület parkolóautomaták beszerzéséről és üzemeltetéséről szóló, több mint 1,3 milliárd forint értékű közbeszerzésében. Ezért a döntőbizottság 1 millió forintos bírságot szabott ki.

A zuglóiak „alkalmatlansági adót” kénytelenek fizetni a polgármesterük után – ezt írta közösségi oldalán a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté szerint Karácsony Gergely viselje a felelősséget, és a saját fizetéséből tegye vissza a kerület kasszájába a bírságra befizetett pénzt – hangzott el az M1-en.