Karácsony: Egységes és átlátható parkolási rendszerre van szükség

 

Egységes és átlátható budapesti parkolási rendszerre van szükség – mondta Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltje szerdán, a Fővárosi Közgyűlés ülése előtt tartott sajtótájékoztatóján.

A Párbeszéd társelnöke, Zugló polgármestere hangsúlyozta, a jelenlegi parkolási rendszer „úgy rossz, ahogy van”, mert sem a közlekedésszervezési célokat, sem a fővárosiak érdekét nem szolgálja. Kiemelte, a fővárosnak és a kerületeknek is nyilvánosságra kellene hoznia a parkolással kapcsolatos valamennyi információt, hogy tisztán lehessen látni minden bevételt és kiadást.

Karácsony Gergely szerint a XIV. kerület rossz döntéseiről azért lehet tudni, mert Zuglóban nyilvánosságra hoztak minden szerződést. Elkötelezettnek nevezte magát abban, hogy főpolgármesterré választása esetén hasonlóan járjon el Budapesten is az átláthatóság érdekében. Az ellenzéki politikus ismertette azt a közös ellenzéki javaslatot is, amely arra szólítja fel a Fővárosi Közgyűlést, hogy írjon ki népszavazást az EP-választással egy időben a római-parti árvízi védekezés nyomvonaláról.