Péntekig várja az ÁSZ a sajtótermékek hirdetési árjegyzékeit

 

Péntekig várja az Állami Számvevőszék (ÁSZ) a sajtótermékek hirdetési árjegyzékeit – közölte a számvevőszék.

Emlékeztettek: az Európai Parlament magyar tagjainak választását megelőző kampányidőszakban politikai hirdetést csak az a sajtótermék tehet közzé, amelyik előzőleg megküldte hirdetési árjegyzékét az ÁSZ-nak.

A hirdetési árjegyzékeket a választás kitűzését követő öt munkanapon belül kell eljuttatni a számvevőszékhez, az ÁSZ így március 8-ig fogadja be azokat elektronikus úton a valasztas@asz.hu címen. A számvevőszék a bejelentéseket postai úton a 1364 Budapest 4. Pf. 54. címen, személyesen pedig Budapest V. kerületében, az Apáczai Csere János utca 10. címen fogadja.

Az Állami Számvevőszék az árjegyzékeket sajtótermékek szerinti bontásban közzéteszi az ÁSZ oldalán, a lista az „Európai Parlamenti választás 2019” menüpont alatt tekinthető meg.

A szavazás napját követő 15 napon belül a sajtóorgánumoknak azt is tudatniuk kell, hogy milyen politikai hirdetéseket közöltek a kampányidőszakban. A részletes listát az ÁSZ a honlapján szintén közzéteszi. Így egyértelműen kiderül majd, hogy az egyes jelöltek és jelölőszervezetek politikai hirdetéseit kinek a megrendelésére, milyen ellenérték fejében, mely időpontban, milyen terjedelemben jelentették meg az egyes sajtótermékek – írták.

Hozzátették: az ÁSZ a sajtótermékek által megküldött árjegyzékeket ellenőrzés és változtatás nélkül teszi közzé, így azok tartalmáért felelősséget nem vállal.