Karácsony Gergely is helyesírási hibát vétett

 

Karácsony Gergely is csatlakozott a j-t és ly-t helytelenül használó baloldali politikusok táborához. A dolgozószobája szó fogott ki a képviselőn. Néhány napja Kunhalmi Ágnes és Bangóné Borbély Ildikó a fojtani szót írta le hibásan. A Nézőpont Intézet szakértője szerint az ellenzék nevetséges akciókban szerencsétlenkedik. A teljes összefogás pedig a teljes ellenzék végleges csődjét hozhatja.

„Dolgozószobályából” –  j helyett, ly-nal írta le a szót kedden közösségi oldalán Karácsony Gergely. A főpolgármester-jelölt épp a fővárosról értekezett bejegyzésében, amikor kifogott rajta ez a szó.

A szerkesztési előzményekből látszik, hogy a politikus többször is próbálkozott a szó helyes leírásával. Hat perccel az első közzététel után módosította a bejegyzését, csakhogy másodszorra sem sikerült helyesen leírnia a szót, ekkor ugyanis „lj”-vel, szintén helytelenül gépelte be. Majd egy percre rá, harmadszorra is korrigálta a posztot. A Párbeszéd politikusának ekkor sikerült helyesen leírnia a dolgozószobájából szót.

Nem Karácsony Gergely az egyetlen ellenzéki politikus, akinek gondot okoz a j és az ly helyes használata.

Hétfőn két szocialista politikus, Bangóné Borbély Ildikó és Kunhalmi Ágnes, az MSZP oktatáspolitikusa, egyben az Országgyűlés Kulturális Bizottságának alelnöke helytelenül megírt táblákkal készült a Mentelmi Bizottság ülésére. A fojtani igét ugyanis nem ly-nal kell írni – hangzott el az M1 Híradójában.

A súlyos helyesírási hibára ráadásul a közelükben álló MSZP-s Harangozó Tamás, a DK-s Varju László, valamint Hadházy Ákos és Szél Bernadett független képviselők sem figyelmeztették őket.

Kunhalmi Ágnes később elismerte, hogy hibáztak, majd nevetni kezdett.

A Nézőpont-csoport vezérigazgatója a Kossuth Rádióban egy újabb nevetséges akciónak nevezte a politikusok által hétfőn mutogatott feliratot. Mráz Ágoston Sámuel szerint az ellenzéki politikusok ezt a súlyos hibát csak tovább fokozták azzal, hogy kivonultak a tavaszi ülésszak első napjáról, majd a Suzukira akartak nyomást gyakorolni.

Mráz Ágoston Sámuel hozzátette, bár az ellenzéki pártok most megpróbálják figyelmen kívül hagyni a közvélemény-kutatási adatokat, és az összefogás irányába menetelnek, könnyen meglehet, hogy ez a stratégia a teljes ellenzék vezetésének a végleges csődje lesz.