Jobbik: Képviselő-testületi üléseken kell szembesíteni a fideszeseket a túlórát szabályozó törvénnyel

 

Önkormányzati képviselő-testületi üléseken kívánja szembesíteni a fideszes politikusokat a Jobbik azzal, milyen terhet jelent a dolgozók számára a munka törvénykönyve múlt decemberi módosítása – jelentette be csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Jakab Péter, a párt országgyűlési képviselője.

Önkormányzati képviselőikkel szembeni alapvető elvárásnak nevezte, hogy kezdeményezzék rendkívüli testületi ülések összehívását, azokra pedig „mozgósítsák a magyar munkavállalókat”.

Az ellenzéki politikus szerint a néhány nappal ezelőtti miskolci példa azt mutatja, hogy ilyen esetben a fideszes politikusok „megszégyenülten, villámgyorsan, a hátsó ajtón hagyják el a termet”, ráadásul kommunikációs paneljeik sem működnek, hiszen a magyar munkavállalókra nehéz azt mondani, hogy Soros-bérencek.

A Sneider Tamás Jobbik-elnök esküvői videójával kapcsolatos kérdésre Jakab Péter azt közölte, „egy magánrendezvényt nem kell kommentálni”, majd arról beszélt, senkinek nem kell szerinte lemondania azért, mert házastársa „félreérthető mozdulatot” tesz.