Az LMP szerint ügydöntő népszavazás kell a paksi bővítésről

 

Az LMP továbbra is úgy látja: ügydöntő népszavazáson kellene határozni a paksi bővítésről, az ugyanis annyira nagy beruházás, amekkora ritkán fordul elő egy nemzet történetében.

Ungár Péter, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője keddi sajtótájékoztatóján elismerte, hogy a Nemzeti Választási Bizottság eddig rendre elutasította pártja népszavazási kezdeményezéseit, arra hivatkozva, hogy nemzetközi szerződésből adódó kötelezettségről nem írható ki referendum.

Hozzátette ugyanakkor, magáról a nemzetközi szerződésről kellene dönteni, és nem az abból adódó kötelezettségről. Megismételte álláspontját, miszerint a bővítés megbukott.

Ungár Péter kérdést kapott azon sajtóinformációkkal kapcsolatban, hogy náci karlendítéssel pózolt Sneider Tamás Jobbik-elnök felesége. „Sokan szeretik az árulást, de az árulókat senki” – mondta azokról, akik egy pártnak dolgozva vagy egy párttal kapcsolatos baráti kör tagjaként egy esküvői videót pénzért odaadnak a politikai ellenfeleknek.

Ungár Péter szólt saját zsidó származásáról is, hozzátéve, hogy elfogadhatatlannak tartja a látottakat, szerinte ugyanakkor a Jobbiknak ezt belülről kell megoldania.