Élesedik a vita az ellenzéki oldalon

 

Élesedik a vita az ellenzéki oldalon a főpolgármester-jelölt személyével kapcsolatban. A hétvégén az LMP hivatalosan is beállt Puzsér Róbert mögé. Vannak olyan baloldali politikusok, akik komolytalannak tartják, és fel sem vetődik bennük, hogy beálljanak egy ilyen jelölt mögé. Az LMP szerint viszont éppen az a jó, hogy Puzsér Róbert „laza és humoros”.

Az LMP szerint Puzsér Róbert „Sétáló Budapest” programja az egyetlen megoldás a főváros számára. A párt országos elnökségének titkára azt mondta, hogy egy közös program létrehozására fókuszálnak a független főpolgármester-jelölttel. Kanász-Nagy Máté kitért arra is, hogy azért is támogatják Puzsér Róbertet, mert az LMP számára fontos a lazaság.

Puzsér Róbert arról beszélt, bár örül a támogatásuknak, önmagában kevésnek tartja az LMP-t egy új centrum megalakulásához, így a Jobbik vagy a Momentum támogatására is számít, de egyből kritizálta is ezeket a pártokat.

A jobbikos Farkas Gergely a hétvégén azt mondta, pártja még nem döntött a főpolgármester-jelölt személyéről.

Az MSZP elnöke úgy fogalmazott, a szocialisták számára az a legfontosabb, hogy az ellenzéki pártok egy közös jelöltet állítsanak, akinek a személyéről előválasztáson kellene dönteni.

A Párbeszéd társelnöke, Szabó Tímea azt mondta, az ő jelöltjük Karácsony Gergely, de az előválasztással egyetértenek – amin akár Puzsér Róbert is elindulhatna.

A DK frakcióvezető-helyettese szerint is közös ellenzéki jelöltre lenne szükség.

Az ellenzéki pártok között azután indult meg a vita a lehetséges közös jelölt személyéről, hogy október elején Tarlós István a kormányfővel közösen tartott sajtótájékoztatón közölte, Orbán Viktor felkérésére elvállalja a jelölést, és a 2019-es önkormányzati választáson harmadszor is elindul a főpolgármesteri tisztségért.