A DK szerint a kultúrharc már az óvodákat is elérte

 

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a kultúrharc már az óvodákat is elérte azzal, hogy a kormány előzetes egyeztetés nélkül, azonnali hatállyal módosította az óvodai alapprogramot.

Arató Gergely, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője kedden Budapesten tartott sajtótájékoztatón kifejtette, a kabinet a nemzeti identitásra és a keresztény kultúrára történő nevelés fontosságával indokolta a változtatást, ugyanakkor szerintük a módosítás valódi célja a kormány üzeneteinek bevitele az óvodákba.

Határozottan tiltakozik a DK az ellen, hogy a kabinet a „legócskább diktatúrákat másolva” a legkisebbek között is terjessze propagandáját – fogalmazott Arató Gergely, aki szerint a legkisebbeket továbbra is alapvetően arra kellene nevelni, hogy legyenek nyitottak az őket körülvevő világra.

Az ellenzéki politikus emellett szólt arról is, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke „politikai feladatot teljesítve” indított támadást azon tudományos intézményekkel szemben, amelyeket a kormány maga alá akar gyűrni. A tudomány ügyeit a tudósoknak kell intéznie – tette hozzá.