Munkanélkülivé tették az embereket Gyurcsányék a Fidesz szerint

 

Emellett megalázó bérekért dolgoztatták a magyar embereket – közölte a Fidesz.

Az ellenzéki párt frakciószóvivője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a munkáltatókat semmi nem kötelezi arra, hogy az eddigi béren kívüli juttatásoknak akár csak egy részét is beépítsék a fizetésekbe.

Gréczy Zsolt elmondta: a Fidesz terve szerint megszűnik az iskolakezdési támogatás, a bérlettámogatás, az önkéntes pénztárakba való belépés támogatása, eltűnnek az Erzsébet- és ajándékutalványok. Hozzátette, olyan, adómentesen nyújtható juttatások is megszűnnek, mint a bölcsődei, óvodai költségekre igényelhető, a diákhitelek és a lakáscélú hitelek törlesztésére vagy a lakbérre adható támogatások.

Erzsébet-utalvány - cafeteria - béren kívüli juttatás

Ez egy komoly és fájdalmas megszorítás, amit éppen azok fognak megfizetni, akik egész héten keményen dolgoznak, hogy eltartsák magukat és a családjukat – értékelt, közölve: a DK már csak ebből az okból sem fogja megszavazni a jövő évi költségvetést.

A Fidesz szerint Gyurcsány Ferenc és kormánya munkanélkülivé tett több százezer embert és a többieket is megalázó bérekért dolgoztatta – közölte a nagyobbik kormánypárt a DK sajtótájákoztatójára reagálva.

A Fidesz reagálásában azt írta, „Gyurcsányék hazudoznak”, a cafeteria összege nem változik, hiszen azt a SZÉP-kártyán továbbra is megkapják a munkavállalók. Kiemelték, az a cél, hogy a munkavállalók munkájukért tisztességes bért kapjanak és inkább a bérük emelkedjen, ne pedig utalványokban kapják fizetésük egy részét.