Külügy: Thomas O. Melia a magyar embereket sértegeti

 

Menczer Tamás külügyminisztériumi helyettes államtitkár elképesztőnek tartja, hogy Thomas O. Melia, az amerikai külügyminisztérium volt helyettes államtitkára egy nyilatkozatban a magyar embereket sértegeti.

„Thomas O. Melia Soros György bukott embere, akinek távoznia kellett az amerikai külügyminisztériumból. Elképesztő, hogy Soros Györgyről dicsérően beszél, a magyar embereket pedig sértegeti” – írta hétfői közleményében a kommunikációért és parlamenti koordinációért felelős helyettes államtitkár.

Thomas Melia (MTI/EPA/Tatjana Zenkovics)

Menczer Tamás arra reagált, hogy Thomas O. Melia a Népszavának adott nyilatkozatában kérdésesnek nevezte, meddig hajlandók a NATO-szövetségesek minden aggály nélkül arra, hogy életbevágó katonai titkokat osszanak meg „azzal a Magyarországgal, amelyik egyre meghittebb viszonyt ápol Putyin mind agresszívabb Oroszországával”. Thomas O. Melia úgy fogalmazott: „Nem értem, hogyan tűrhetik ezt a magyarok, azok után, amit Oroszország művelt Magyarországgal a kommunizmus évei alatt. Megszűnt a történelmi emlékezet?” – tette fel a kérdést.