Nem távozik az LMP-ből Sallai R. Benedek

 

Nem mond le titkári posztjáról és nem távozik az LMP-ből Sallai R. Benedek. Az LMP-s politikust Szél Bernadett szólította fel távozásra, miután a párt egyik ülésén állítólag úgy fellökte Hadházy Ákost, a párt volt társelnökét, hogy mentőt kellett hívni hozzá. Sallai R. Benedek szerint Szél Bernadettnek nincs joga őt elküldeni, és azt is mondta, hogy az LMP jelenleg értékválságban van – hangzott el az M1 Híradójában.

Az elmúlt négy évben felhalmozott feszültség, a félresikerült kampány, és Hadházy Ákos róla szóló állításai voltak az okai annak, ami történt közte és az LMP volt társelnöke között – erről beszélt kedd este az ATV-ben Sallai R. Benedek. Azt azonban, hogy pontosan mi történt, még az LMP-ben sem tisztázták. Ennek ellenérre a párt társelnöke, Szél Bernadett távozásra szólította fel Sallai R. Benedeket. Az LMP-ben közben vizsgálat is indult, Hadházy Ákos pedig feljelentést tett.

Sallai R. Benedek azonban nem hajlandó távozni, csak akkor, ha erre az LMP testülete kéri. Szerinte ugyanis Szél Bernadettnek egyedül nincs joga ahhoz, hogy lemondassa, mert társelnökként valójában csak arca a pártnak, nem pedig irányítója.

Az Index szerint egyébként már akkora a feszültség az LMP-n belül, hogy a párt újabb szakadása sem kizárt. Ráadásul már most is két tábor áll egymással szemben. Az egyik oldalon a schifferisták, akik a függetlenség mellett vannak, a másik oldalon pedig az összefogáspártiak állnak.

Közben megindult a lemondáshullám is a pártban. Hadházy Ákos után Schmuck Erzsébet, Ungár Péter, Ábrahám Júlia és Ferenczi István is lemondott elnökségi tagságáról. A pártban így május végén előrehozott tisztújítást tartanak.

Az LMP szóvívője szerint mindez nem jelenti azt, hogy káosz lenne az LMP-ben. Szerinte a párt stabil és jó állapotban van.

Sallai R. Benedek viszont arról beszélt, az LMP értékválságban van, elvesztette saját elveit. Úgy vélte, az elmúlt hónapokban az értéknélküliség irányába építkeztek, aminek véget kell vetni.