Rogán: A következő négy év nem a folytatása lesz az előzőnek

 

Új kormány jön, új szereplőkkel – erről beszélt a miniszterelnöki kabinetirodát vezető miniszter a Magyar Időknek. Rogán Antal kifejtette: 2014-ben még semmi nyoma nem volt a migránsválságnak, és az Európai Unióban sem hirdették fennhangon, hogy a nemzeti szuverenitás megszüntetésére és az Európai Egyesült Államok létrehozására van szükség.

Rogán Antal ezekkel a körülményekkel indokolta, hogy miért van szükség új kormányzati szerkezetre. A miniszterelnöki kabinetirodát vezető miniszter a kormányalakítással kapcsolatban annyit közölt: ami következik, az nem folytatása lesz az előző négy évnek, hanem egy újabb négy év kezdete.

A tárcavezető az új kormányzati feladatok kapcsán kiemelte: a magyarok egyértelműen eldöntötték, hogy nem akarnak migránsokat, magyar Magyarországot akarnak és európai Európát. Ilyenkor nemcsak a határokat kell megvédeni, válaszolni kell például arra is, hogyan kell kezelni a migránsok nélkül a népesedési problémákat. Több születendő gyerekre van szükség, ez pedig családközpontú kormányzást igényel fűzte hozzá a tárcavezető.

A magyarok kijelölték a legfontosabb témákat, így a bevándorlás és a nemzeti szuverenitás kérdését, és úgy határoztak, csak ők dönthetik el, kikkel kívánnak együtt élni Magyarországon, ez a döntés kötelez bennünket hangsúlyozta Orbán Viktor a hét elején tartott nemzetközi sajtótájékoztatóján. A miniszterelnök már akkor megerősítette, hogy teljesen új kormányzásra készül. A kormányfő kiemelte: a következő kormányzás egyik súlypontja a népesedéspolitika lesz.