Ifj. Lomnici: Az ellenzéki pártoknak nem volt nemzeti programjuk

 

Az ellenzéki pártoknak nem volt nemzeti programjuk – mondta ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász az M1 hétfő reggeli műsorában a parlamenti választás eredményeiről.

Megbukott az ellenzéki koordináció, a honlapok által sugalmazott, benzinkutakon kötött alkuk, háttér-megállapodások, mutyik politikája – vélekedett a szakember.

A kormányfő, a kormánypártok realitásvezérelt politikát folytattak. A kormánypárt megtehette volna, hogy gazdasági, társadalompolitikai, kulturális eredményeivel kampányol, de felvállalt egy keményebb témát, az emberek biztonságát – mondta.

Az ellenzék nem tudta megszólítani a magyar vidéket, így a vidék menthette meg „a széttöredezett fővárost”, az országot attól, hogy bevándorlóországgá váljon – tette hozzá.

Kijelentette: a magas részvétel a Fidesznek kedvezett. Az emberekben kialakult egy egészséges veszélyérzet, egy „tudásspektrum”, olyan információk birtokába jutottak a konzervatív, jobboldali sajtó segítségével, ami felhívta a figyelmüket a migráció veszélyeire – magyarázta a szakember.

Kitért arra is: a nagyarányú választási részvétel azt jelenti, hogy az emberek bíznak a választási rendszerben.