Csík János előadóművész bízik abban, hogy bölcsen döntenek a szavazók vasárnap

 

Már csak két nap van a választásig, az ellenzéki oldalon még mindig nem zárultak le az esetleges visszalépésekről szóló tárgyalások. A kormány szerint most arról is döntenek a szavazók, hogy Magyarország megmarad-e független országnak.

Csík János előadóművész, a Csík zenekar vezetője az M1 aktuális csatornán elmondta: a népzenén keresztül tiszteli a magyar nemzeti, illetve a falusi kultúrát. „A koncertekre ellátogatókat meg kell erősíteni abban, hogy jól döntöttek, ha a magyar népzenét, illetve azt a zenei kultúrát szeretik, amely az értékesebbek közé tartozik” – nyilatkozta Csík János.

Úgy folytatta: bízik abban, hogy bölcsen fognak dönteni azok, akik vasárnap elmennek szavazni, és lehetőséget adnak arra, hogy magyar népzenei koncerteken jól érezhessék magukat a továbbiakban is.

„A választás egy olyan lehetőség, amit mindenkinek ki kell használnia, mert az emberek hihetnek abban, hogy valóban értelme van az egyén javaslatának, illetve véleményének” – fogalmazott Csík János.

Csík János szerint bár többen megkérdőjelezték a kormány néhány döntését, ezeket félre lehet tenni, ha azt nézzük mi az, ami valóban értékes és hasznos.