Morvai: 2014 volt a fordulópont a Jobbiknál

 

2014-et tartja a fordulópontnak a Jobbik életében Morvai Krisztina. A párt elnöke, Vona Gábor és vezetőség ekkortól kezdődött egyre inkább közeledni a balliberális oldalhoz – mondta a Jobbik EP-képviselője.

2009-ben, amikor a Jobbik bekerült az Európai Parlamentbe (EP) még gyarmat-gyarmattartó szereposztás volt az Európai Unióban a nyugati és a keleti tagállamok között, mondta Morvai Krisztina, a Jobbik EP-képviselője  az M1 Ma este című műsorában. Emlékeztetett: az általa a 2006-os atrocitásokért felelősnek tartott Gyurcsány-kormány egykori minisztere, Göncz Kigna vezette az üléseket az emberi jogi bizottságban ez idő tájt.

Az őt delegáló, ekkor még radikális párt, a Jobbik keményvonalas politikát folytatott a brüsszeli elittel szemben, hangsúlyozta Morvai. Fontosnak tartotta leszögezni, hogy a párt vezetése az utóbbi években azonban egyre inkább igyekszik vissza állítani a kapcsolatot az Európai Unióval. Az EP-képviselő azonban úgy látja, hogy az Európai Unió összenőtt a tömeges migrációval, elválaszthatatlan tőle.

Morvai 2014-et tartja a fordulópontnak a Jobbik életében. A párt elnöke, Vona Gábor és vezetőség ekkortól kezdődött egyre inkább közeledni a balliberális oldalhoz.  

Az április 8-i választások kapcsán az tartotta a legfontosabbnak, hogy megőrizzük Magyarországnak azt a szerepét amit az elmúlt években kivívtunk, hogy egész Nyugat-Európa népe számára példakép legyünk.