Nők alázásában elmegy a falig a jobbikos polgármester

 

Ózd jobbikos polgármesteréről, Janiczak Dávidról szellőztetett meg hangfelvételeket a Pesti Srácok, egymás után többet is. Közös jellemzőjük, hogy mindháromban minősíthetetlen stílusban és minden jó ízlést mellőzve beszél a nőkről. A jobbikos politikus ezzel kapcsolatos friss Facebook-bejegyzésében a felvételeket illetően cáfolatnak nyoma sincs. „Én is csak egy ember vagyok…” – így érvelt.

Felkavaró hangfelvételek

Több olyan felkavaró hangfelvétel került a PestiSrácok.hu birtokába, amelyeken a Jobbik második embere – a pártlistán a 10. helyen álló – Janiczak Dávid ózdi polgármester hallható, miközben obszcén, trágár és minden alapvető tiszteletet nélkülöző hangnemben beszél nőkről: legyen az illető személyesen a politikai támogatója vagy egy iránta gyengéd érzelmeket tápláló hölgy, vagy egy beosztott.
A Vona Gábor helyetteséről hétfőn nyilvánosságra került felvétel is hasonló attitűdről árulkodik.

A most közzétett három újabb, szintén 2016-ban készült felvételrészlet is drámai képet fest a fiatal városvezetőről. Janiczak az első hangfelvételen pusztán azért beszél sértő módon egy támogatójáról annak háta mögött, mert az – szerinte – nem elég mutatós.

Egy másik felvételen a jobbikos polgármester egy neki szóló szerelmes levélből idéz az alpolgármesternek, akivel a jelek szerint baráti, bizalmas viszonyban vannak, legalábbis a beszélgetés erre enged következtetni. A nő, akiről szó van, szintén nem nyerte el Janiczak tetszését, annak ellenére sem, hogy – mint elhangzott – levelében vallott szerelmet a városvezetőnek. Janiczak felolvas a levélből, és keresetlen megjegyzések, szexista „poénok” hangoznak el közben.

Janiczak Dávid

Janiczak Dávid (Fotó: MTI)

A harmadik felvételrészleten Janiczak Dávid a saját, akkori, női kabinetfőnökével „beszélget”. A politikus szó szerint megfenyegeti a nőt, hogy análisan megerőszakolja, ha elmond valamit egy bizonyos A.-nak és P.-nek.

Janiczak: Én is csak egy ember vagyok

Janiczak Dávid friss Facebook-bejegyzése arról tanúskodik, hogy már tudja, hogy annak idején rögzítették a beszélgetéseit napokon keresztül, így arra is számít, hogy a következő időszakban újabbak is napvilágra kerülnek majd. „Én felkészültem” – írja.

Védekezésképpen annyit ír, hogy a beszélgetések nem a nyilvánosságnak voltak szánva, így „az emberek többsége kimond dolgokat”. „Én is csak egy ember vagyok” – tette hozzá, majd bizonyos értelemben megkövette azokat, akik „az eddigi és az ez utáni hangfelvételeken felismerhetők”.