A Migration Aid alelnöke szerint pénzügyi érdekek mozgatják Soros akcióit

 

Soros György állítólagos emberbaráti akciói valójában pénzügyi érdekei érvényesítését szolgálják – a Magyar Idők hétfői cikke szerint ezt „kotyogta el” a migránsokat segítő Migration Aid Alapítvány alelnöke egy beépített oknyomozó újságírónak – derül ki Bayer Zsolt cikksorozatának első részéből.

Bayer Zsolt cikke szerint Siewert András a beszélgetés során elismerte: Soros tevékenységének legfőbb célja, hogy maximalizálja politikai befolyását Magyarországon. „Végeredményben minden a pénzről szól. Ebben biztos vagyok” – idézi a lap az aktivistát, aki az újság szerint egyik főszereplője a bevándorlást segítő szervezetek hálózatának.

Siewert a beszélgetés során elárulja: a Migration Aid a tranzitzónába való bejárását arra használta fel, hogy illegális adatbázist építsen a menekültekről, méghozzá titokban. Arról is beszámol, hogy kapcsolatai vannak a Belügyminisztériumban, amelynek segítségével bármikor tud belépőt szerezni a tranzitzónába.

Siewert felfedi, hogy a Migration Aid komoly kapcsolatrendszerrel rendelkezik Magyarországon és a szomszédos országokban, valamint Görögországban, sőt a budapesti német és osztrák nagykövetségen. A magyar kapcsolatrendszerbe pedig Siewer szerint a Soroshoz köthető NGO-k (nem kormányzati szervezetek), a Magyar Helsinki Bizottság, a Menedék Egyesület, a Társaság a Szabadságjogokért, az Amnesty International, az Artemisszió Alapítvány tartozik.

Arról is beszámol, hogy Siewert tagja az Egyesült Királyságban nonprofit szervezetként bejegyzett Migration Aid International igazgatóságának is. A szerző felidézi: az illegális bevándorlók felkarolására létrejött, magát civilnek nevező szervezet, a Migration Aid 2017 nyarán azzal borzolta a kedélyeket, hogy bejelentette: vegyes, magyar és migráns családokból álló falvakat, kísérleti életteret hozna létre Magyarországon.

Az M1 telefonon elérte a cikkben szereplő Siewert Andrást, a Migration Aid Alapítvány alelnökét, aki azonban nem akart nyilatkozni a Híradónak, és későbbre ígért tájékoztatást az újságban szereplő állításokkal kapcsolatban.