Újra szóváltásba keveredett Vona

 

Egy jobbikos rendezvényen újra szóváltásba keveredett Vona Gábor pártelnök és Rubi Gergely, korábbi jobbikos képviselő. Rubi Gergely szerint Vona Gábor gyurcsányi szinteken jár már, és le kellene mondania. Vona Gábor szerint ő nem szúrt hátba senkit a korábbi jobbikosok közül.

A közönség kérdéseit várta Vona Gábor pétervásári fórumán, amikor a Jobbik korábbi képviselője jelent meg a színpadon. Rubi Gergely sérelmezte, hogy olyan képviselőjelöltje van Orosházán, aki ellen büntetőeljárás indult, ráadásul a férfit Vona Gábor barátjaként mutatta be egy lakossági fórumon. Ezek mellett Rubi felszólította Vonát, hogy mondjon le.

Vona Gábor ezután arról tájékoztatta hallgatóságát, hogy Rubi Gergely minden fórumra követi őt.

A volt jobbikos egyébként korábban maga is, nyíltan beszélt erről a tervéről. Rubi Gergely azt mondta: kiábrándult párttagok és szimpatizánsok addig járnak a Jobbik elnökének fórumaira, amíg vissza nem foglalják tőle a pártot. Szerintük Vona feladta a Jobbik eredeti irányvonalát, amit nem néznek jó szemmel.

Az elmúlt napokban többször is megjelentek egykori jobbikosok és volt szimpatizánsok, megzavarva a pártelnök országjárását. Miután az elmúlt hónapokban sorra jelentek meg olyan felvételek Vona Gáborról, amelyekben az iszlámot dicsőíti, Orosházán muzulmán fejkendőbe öltözött férfiak „imaszőnyeg kapható” táblával várták Vona Gábort.

Egy békési fórumon pedig váratlanul megszólalt a müezzin. Vona Gábor mostanra egyre rutinosabban kezeli ezeket a kisebb incidenseket. Februárban még szinte szó szerint lefagyott, amikor sajtótájékoztatója közben megszólalt a muzulmán hívőket imára szólító müezzin hangja. Múlt héten pedig „Allahu Ahbar” feliratot ragasztottak autójára, erre nem reagált semmit. A Makón tartott fórumról a feliratos autóval hajtott el.